Son dakika haberleri... Türk-İş'ten kıdem tazminatı ve grev kararı açıklaması

Ekonominin kalbi Ankara'daki toplu sözleşme görüşmelerinde atıyor. Yaklaşık 5 milyon memuru ilgilendiren toplu sözleşme masası yarın Çalışma Bakanlığı'nda kurulacak. 9 Temmuz'da başlayan görüşmelerden sonuç alamayan işçi cephesinde ise iş bırakma masada. İlk ilan, Darphane'ye asıldı. Gözler Türk-İş'e bağlı 30 bin işçinin grev planında.

Memurlar son hazırlıklarını yaptı. Anlaşma sağlayamayan kamu işçileri ise "grev" mesajı verdi.

Ankara'da ekonominin gündemi toplu sözleşme görüşmeleri. Kamu işçisinin zam pazarlığı devam ediyor.

Memur ve emeklilerin gözü ise 1 Ağustos'ta başlayacak maratonda. Görüşmeler, bakanlık ile kamu sendikaları arasında yapılacak. Açılış toplantısı, saat 14'te Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda düzenlenecek.

Görüşmeler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılacak.

3 milyon 200 bin memur ile 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon ise Memur-Sen.

Memur Sen, 11 hizmet kolunun tamamında, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam talep etti. Yetkili sendika, birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı da istedi.

Görüşmelerde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de de yer alacak.

Kahveci zirve öncesi Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı, masaya getirecekleri talepleri sıraladı.

Yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde ise anlaşma sağlanamadı. Emekçiler bir kez daha "grev" uyarısı yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin son teklifini açıkladı. Yılın ilk yarısında yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 4 zam teklif edildi.

Atalay teklifin kabul edilemez olduğunu, ilk grev ilanını İstanbul Darphane'ye astıklarını duyurdu.

Türk-İş en düşük aylık brüt ücretin 3 bin 500 liraya çekilmesini ve bu ücretlere 300 lira iyileştirme yapılmasını istemişti.

Türk-İş Genel Merkezinde konuşan Atalay, hükümetin teklifi tekrar değerlendireceğini söyledi. Ayın 19'una işaret etti.

ulusal.com.tr

ergün atalay grev