Van'da kardeşlik eylemi

PKK saldırılarına karşı tepki eylemleri Doğu illerde sürüyor. Van Erçiş'te Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenlendi. Eylemde konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, "Kürt dediğin birlik beraberlik fotoğrafı verendir" dedi.

PKK saldırıyor, vatandaş birbirine kenetleniyor. Görüntüler Van'ın Erçiş ilçesinden. Güneydoğu ve Doğu illerinde terör saldırılarına karşı süren eylemler artarak büyüyor.

Kar kış demeyen vatandaş Türk bayraklarıyla eylem yaptı. "Teröre Lanet ve Kardeşliğe Davet" yürüyüşünde PKK saldırıları kınandı.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, kısa bir konuşma yaptı, Kürt'ün alanlarda birlik beraberlik içinde olduğunu söyledi.

"Buradan 79 milyon kardeşimize Ercişliler adına sesleniyorum. İşte Kürt dediğiniz bu alandaki Kürt'ür. Buradaki fotoğraf birliğin, beraberliğin fotoğrafıdır. Selam olsun 79 milyona Erciş'ten selam olsun. Bu vatan için kanını döken yiğitlere selam olsun. İstanbul, Ankara'daki, Diyarbakır'daki şehitlerimize selam olsun."

Kırşehir'in Kaman ilçesinde de eylem vardı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar terörle mücadele şehit olan kahramanlarını andı.

ulusalkanal.com.tr