Ege'de etkili olan tropik fırtına Yunanistan'ı vurdu

Ege'de etkili olan tropik fırtına Yunanistan'ı vurdu. Saatteki hızı yer yer 100 kilometreyi bulan fırtına sahil kesimlerinde dev dalgalar neden oldu. Şiddetli yağış nedeniyle sel baskınlarının yaşandığı Yunanistan'da 3 kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Türkiye'de de alarm verilmesine neden olan Tropik fırtına, Yunanistan'da hayatı felç etti.

Yönünü değitiren fırtına Yunanistan'da Mora Yarımadası'nın güneyindeki Kalamata ve Sparti sahillerinde etkili oldu.

Bazı bölgelerde elektrik kesintilerine neden olan fırtına nedeniyle Ege adalarına yapılan tüm vapur seferleri iptal edildi.

Gök gürültülü sağanak yağışa neden olan fırtına nedeniyle çok sayıda bölgede su taşkınları yaşandı. Ülkenin birçok yerinde yolları sel bastı, elektrikler kesildi, ağaçlar devrildi, araçlar sularda sürüklendi.

Saateki hızı yer yer 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle sahil kesimlerinde hortum ve dev dalgalar oluştu. Kıyı şeritlerindeki çok sayıda tekne karaya sürüklendi.

Fırtına özellikle Yunanistan'ın doğusundaki Evia adasında ve Mora Yarımadası'nın güneyinde etkili oldu. Yunan devlet televizyonu ani sel baskınlarının yaşandığı Evia adasında 3 kişinin kaybolduğu duyurdu.

Fırtınanın Yunanistan'da neden olduğu hasarın boyutu henüz bilinmiyor.

Bu arada Meteoroloji'den fırtına ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Meteoroloji açıklamasında, Libya açıklarında oluşan tropik fırtınanın Yunanistan'ın güneyinden Ege Denizi üzerine hareket ettiği, şiddetini azaltarak alçak basınç merkezine dönüştüğü ve hızının azaldığı belirtildi.

Ege Denizi üzerindeki kuzeye doğru hareketin yarın akşama kadar devam edeceği belirtilen açıklamada aralıklarla devam edecek yağışların yarın akşam saatlerinden itibaren batı kıyı illerini terk edeceği ifade edildi.

ulusal.com.tr

yunanistan ege tropik fırtına