Burakcan Kahramanoğlu cinayetini DHKP-C üstlendi

Dün gece İstanbul kanlı bir kışkırtmaya sahne oldu. Berkin Elvan'ın cenaze törenin ardından gerginlik büyüdü. Okmeydanı Dörtyol mevkiinde yükselen tekbir seslerini silah sesleri izledi. 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Olayı üstlenen DHKP-C Burak Can Karamanoğlu'nu öldürdüklerini açıkladı.

Burakcan Kahramanoğlu cinayetini DHKP-C üstlendi

Önce tekbir sesleri yükseldi, ardından silahlar patladı. Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından gerilim tırmandı, yaşanan çatışmada bir kişi daha hayatını kaybetti.

Okmeydanı Dörtyol'da yaşanan olayda Burak Can Karamaoğlu hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. DHKP-C olayı üstlendi, Burak'ın kendileri tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Açıklama halkın sesi adlı internet sitesinden yaplı.

Önce AKP seçim bürosu yakıldı. Ardından AKREP aracı tarandı. Halka ve devrimcilere saldıran sivil faşistlere de silahla karşılık verildi. Çıkan çatışmada bir kişi ölürken 2 kişi yaralandı.

İstanbul Valiliği çatışmanın iki grup arasındaki kavga sonucu çıktığını duyurdu. Olayın taraflarından birinin Ülkücüler olduğu iddiası üzerine bir açıklama da Beyoğlu Ülkü Ocakları'ndan geldi. "Çatışmanın Ülkü Ocakları ile ilgisi olmadığı" vurgulandı.

Olayın hemen ardından yaşananlar güvenlik kameralarına böyle yansıdı. Burak karga tulumba taşınırken çevredeki sakallı ve şalvarlı şahıslar görüntülere takıldı. Şahıslardan biri olayın ardından elindeki sopayı bir aracın altına saklarken kameraya yakalandı.

Yaşanan olayı ve Burak'ın hayatını kaybettiğini AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, CNN Türk canlı yayınında duyurdu.

Olaydan 7 saat önce de MİT kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Son.Tv haber sitesi editörü Ömer Adıyaman eylemlerde DHKP-C'nin silah kullanacağını duyurdu.

MİT kaynaklı twitter hesabı Wake Up Attack'ın olayın hemen ardından "DHKP-C ve cemaat seçimleri provoke etmek için harekete geçti." mesajları da dikkat çekti.

Olayın yaşandığı saatlerde bölgede elektiriklerin kesilmesi de kafaları karıştırdı. Bir süre sonra evlere elektrik verilse de sokak lambaları uzun süre çalışmadı.

ulusalkanal.com.tr

cinayet DHKP-C