ABD'li yüzücü Lochte'ye 10 ay ceza

Olimpiyat ve dünya şampiyonu Lochte, milli takımdan 3 arkadaşıyla Rio'da yaşadıklarını iddia ettikleri silahlı soygunun gerçek olmadığının ortaya çıkmasının ardından, spor müsabakalarından 10 ay uzaklaştırıldı.

ABD'li yüzücü Lochte'ye 10 ay ceza

ABD Milli Takımı'nın olimpiyat ve dünya şampiyonu yüzücüsü Ryan Lochte, 2016 Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde, 3 arkadaşıyla soyuldukları iddiasının gerçek olmadığının ortaya çıkmasının ardından, spordan 10 ay uzaklaştırma cezası aldı.

ABD Olimpiyat Komitesi (USOC) ve Yüzme Federasyonu tarafından yapılan ortak açıklamada, "davranış kurallarının ihlali" nedeniyle, ABD'li yüzücülerden Ryan Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger ve James Feigen'ın spordan uzaklaştırma cezasına çarptırıldıkları bildirildi.

Ryan Lochte'nin ulusal ve uluslararası düzeydeki yüzme müsabakalarında ABD Milli Takımı'nı 10 ay boyunca temsil edemeyeceğinin belirtildiği açıklamada, 30 Haziran 2017 tarihine kadar sürecek uzaklaştırma cezası nedeniyle, 32 yaşındaki sporcunun 2017 ABD Ulusal Yüzme Şampiyonası'nı kaçıracağı ve Uluslararası Yüzme Federasyonunun aynı yıl düzenleyeceği Dünya Şampiyonası'na katılma hakkının da olmayacağı ifade edildi.

20 saat kamu hizmeti cezası

Açıklamada, olimpiyat oyunlarında toplam 12 madalya kazanan Lochte'nin, Rio 2016'da 4x200 metre serbest takım dalında kazandığı altın madalya nedeniyle hak ettiği para ödülünden de vazgeçtiği ve yüzücünün toplam 20 saat kamu hizmeti vereceği belirtildi.

Ryan Lochte, sosyal medya hesabı Instagram'da, 3 arkadaşıyla silahlı soyguna maruz kaldıkları iddialarının doğru çıkmaması üzerine özür dilediği bir mesaj paylaşmıştı.