YÖK'süz Üniversite AKP'siz Türkiye

YÖK'ün kuruluş yıldönümünde TGB'liler YÖK'ü protesto etti.

YÖK'süz Üniversite AKP'siz Türkiye

Akdeniz Üniversitesi yerleşke giriş kapısı önünde bir araya gelen TGB'li gençler üniversitelerin tepesine çöken AKP'nin kara bulutu YÖK'ü yerle bir edeceklerinin sözünü verdiler. "YÖK'ün enkazını bugün simgesel olarak ama yarın tam bağımsız ve demokratik Türkiye'yi inşa ettiğimizde enkazını tarihin karanlık köşelerine süpüreceğimizden emin olabilirsiniz" diyen gençler, temsili YÖK binası maketini çiğneyip çöpe attılar. Gençler, 'YÖKsüz üniversite, AKPsiz Türkiye' diye haykırdılar.

Üniversiteler Siyaseti Eline Alan Konumda Olmalıdır

Yerleşke önünde basın açıklamasını TGB Antalya İl Sekreteri Kadir Arıkan yaptı. Üniversitelerin siyasete alet olan değil, siyaseti eline alan konumunda olması gerektiğini belirten Arıkan; "Üniversiteler bir kız öğrencinin bacağını tartışmaz, öğrencilerle evlilik karşılığı kredi borcu silinmesi gibi pazarlıklar yaratmaz. Bu bağlamda üniversitelerin doğru yönlerini ele alan bilim insanları tarih boyunca baskı altında kalmışlardır. Bilimin özgür olması adına 'üniversal' yani evrensellik anlamını alan üniversite kurumları ile çözüm öngörülmüştür" ifadelerini kullandı.

'Yöktaşı'na Geçit Yok

AKP-cemaat faşizminin YÖK'ten daha baskıcı ve piyasacı bir sistem kurarak yok edemedikleri üniversiteyi yıkmayı hedeflediklerini kaydeden Arıkan, "Yeni tasarımlarıyla gerici ve sermayeci ticari medreseler kurmayı hedefleyen bu kendini bilmezleri bizler; bu ülkenin Atatürkçü devrimci gençleri olarak tarihten süpüreceğiz" dedi. Faşizmi meydanlardan özel yaşantılara kadar sokan AKP-cemaat faşizminin pençelerinin üniversitelerin üzerinde olduğunu söyleyen Arıkan, 12 Eylül'de yarım bıraktıkları işleri, bilimsel üretimi, halkın yararı için bilim ve eğitimi, akademisyenlerin ve öğrencilerin haklarını yeryüzünden silecek olan bu sistemi 'yöktaşı' olarak niteledi.

Sempozyuma Çağrı

Akdeniz Üniversitesi Öğrencilerinin bu dikta heyetinin buruklarına, dayatmalarına boyun eğmeyeceğini söyleyen Arıkan, 20-21-22 Aralık'ta Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleştirecekleri 'Özgürlük için bilim, bilim için mücadele' başlıklı sempozyuma bütün üniversiteli öğrencileri çağırdı.

YÖK Maketini Çiğneyerek Çöpe Attılar

Arıkan; "Bizler Türkiye Gençlik Birliği olarak; üniversitelerin tepesine çöken, AKP'nin bu kara bulutu olan YÖK'ü yerle bir edeceğimizin sözünü veriyoruz. YÖK'ün enkazını bugün simgesel olarak ama yarın tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye'yi inşa ettiğimizde enkazını tarihin karanlık köşelerine süpüreceğimizden emin olabilirsiniz" diye konuştu. Gençler hazırladıkları simgesel YÖK binası maketini 'YÖKsüz Üniversite Tam Bağımsız Türkiye' sloganları eşliğinde çiğneyerek çöpe attılar.

TGB'li gençler 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Atatürk Gençliği Görev Başında', 'YÖKsüz Üniversite AKPsiz Türkiye', 'Özgür Bilim Özerk Üniversite' sloganlarını attılar. Yerleşke içerisinde güvenlik görevlilerinin aldığı yoğun önlemler dikkat çekti.

Haber: İbrahim Koçak - Fotoğraf: Devrim Dönmez / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

tgb protesto AKP üniversite YÖK kuruluş