100 Alman askeri İncirlik Üssü'ne geldi

Suriye’de IŞİD'e karşı keşif uçuşları yapacak Tornado tipi uçaklar için görevlendirilen yüz Alman askeri Türkiye’ye geldi. Almanya'nın İncirlik üssüne 4 Tornado uçağı daha göndermesi bekleniyor.

100 Alman askeri İncirlik Üssü'ne geldi

Alman Hava Kuvvetleri'ne bağlı yüz asker Suriye'de ABD öncülüğündeki IŞİD operasyonlarına destek vermek için Türkiye'ye geldi.

Hamburg'dan İncirlik'e giden askerler arasında; pilot, teknisyen ve yer personeli bulunuyor. Ekipte keşif uçuşlarında elde edilen görüntülerin değerlendirmesinde görev yapacak uzmanların da yer aldığı belirtildi.

Almanya'nın İncirlik üssüne takviye amaçlı dört adet Tornado keşif uçağı daha göndermesi bekleniyor. Uçakların ikili kollar halinde farklı hava üslerinden yola çıkacak.

Almanya, aralık ayının ortalarında iki Tornado uçağı ve personelini Türkiye'ye göndermişti. Uzun zamandır aktif olarak görev yapmayan iki uçağın, önümüzdeki günlerde geri çekilmesi, yerlerine keşif teknolojisiyle donatılmış iki yeni Tornado'nun gönderilmesi planlanıyor.

Ocak ayının ikinci yarısından itibaren toplam altı Tornado uçağının İncirlik'ten kalkarak Suriye'de keşif uçuşları yapması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr