Türkiye, S-400 sistemini alacak mı?

Ankara ile Moskova arasında uzun menzilli füze sistemi S-400 için görüşmeler sürüyor. Rusya, Türkiye'nin füzelere sahip olması için NATO üyeliğinin bir engel olmadığını açıkladı. Ulusal Kanal'a konuşan Savunma Müsteşarlığından üst düzey bir Türk yetkili ise NATO'nun Türkiye'nin füze hamlesinden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Görüşmeler sürüyor, Türkiye'nin hava savunması güçlendirilecek.

Türkiye ile Rusya arasında yürütülen uzun menzilli füze sistemi S-400 ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin Türkiye'nin füzelere sahip olması için NATO üyeliğinin bir engel teşkil etmediğini söyledi.

S-400 görüşmelerinde gelinen aşamayla ilgili Ulusal Kanal Savunma yetkililerine ulaştı. Müsteşarlıktan üst düzey bir yetkili, görüşmelerin sürdüğü doğruladı, "Çin ile yapılan görüşmelerde olduğu gibi NATO yine rahatsız" açıklamasını yaptı. Türkiye daha önce uzun menzilli hava savunma sistemleri için Çin ile yakın ilişki kurmuş, ancak görüşmeler son anda iptal olmuştu.

Yetkili, füzeler için "Anlaşma olabilir de, olmayabilir de" diye konuştu.

Öte yandan silah sanayine ilişkin Almanya ile yeni bir kriz daha yaşanıyor. Almanya Hükümetinin, savunma şirketi Rheinmetall'ın Türkiye'ye malzeme satmasını yasakladığı açıklandı.

Konuyu değerlendiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, teröristlerin elinde Alman silahları bulunduğunu söyledi, Türkiye'ye yönelik ambargonun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haber: Erdem Atay - Gürkan Demir

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya s-400