Çin ile ticaret köprüsü güçlendi

Çin ile Türkiye arasındaki ticaret köprüsü güçleniyor. Süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engeller kalktı. İhracat için 54 firmaya yetki verildi.

Çin ile ticaret köprüsü güçlendi

Ticaret köprüsü genişliyor. Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı.

Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde, Ticaret Müşavirliğinin de katkılarıyla yürütülen yoğun girişimler sonuç verdi.

Açıklamayı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptı. Mesajı sosyal medya üzerinden verdi.

Pekcan, “Ülkemizden Çin’e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engeller kalktı.” dedi.

Önde gelen 54 Türk firması Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatı yapabilecek.

Konuya ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamada G20 Liderler Zirvesi sonrası 14 Kasım 2015’te Türkiye’den Çin’e ihraç edilecek süt ve süt ürünlerinin veteriner ve sağlık şartları konusunda protokol imzalanması hatırlatıldı. Bakanlık, 2018’de Çin Gümrükler Genel İdaresinden teknik bir ekibin Türkiye’de işletmeleri yerinde ziyaret ettiğini belirtti.

Aradan geçen süre zarfında, Çin Halk Cumhuriyeti Gümrükler Genel İdaresi tarafından yapılan açıklama ile Türkiye’den Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatı için 54 firmaya farklı ürün gamlarında yetki verildi.

Bu kapsamda Çin pazarında yer edinilebilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek ve pazara giriş çalışmalarının diğer Asya ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi sağlanacak.

Başta süt ürünleri olmak üzere tarım ürünlerinin söz konusu coğrafyadaki pazar payının artırılmasına yönelik çalışmalara da ağırlık verilecek.

ulusal.com.tr

türkiye çin süt