İran'dan düşen jetle ilgili önemli açıklama

İran, geçtiğimiz günlerde düşen Türk jetinin uçuş teknik verilerine ulaşamadığını açıkladı. İran Havacılık Kurumundan yapılan açıklamada, uçuş teknik verilerini içeren kara kutudaki ana bellek bilgilerine, alınan darbeler sebebiyle ulaşılamadığı belirtildi.

İran Havacılık Kurumu, İstanbul'a dönüş yolunda İran hava sahasında düşen Türk uçağının uçuş teknik verilerini içeren ana belleğe ulaşılamadığını açıkladı.

Pazar günü, içindeki 11 kişiyle İran'ın Çarmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen özel Türk jetinin düşüş nedenini araştırmak amacıyla kurumda bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Türkiye'den temsilciler de katıldı. Kazanın nedenini incelemek için eldeki bilgiler ve atılacak adımlar değerlendirildi.

İran Havacılık Kurumundan aktarılan bilgiye göre, kokpit konuşmalarının olduğu ses kayıtlarına ulaşıldı. Ancak, uçuş teknik verilerini içeren diğer kara kutudaki ana bellek bilgilerine aldığı darbe sonucu şu ana kadar ulaşılamadığı belirtildi.

Açıklamada, uçağın Kanada yapımı olduğu bildirildi. Bu sebeple kazanın nedeninin araştırılması sürecinde Kamadalı yetkililerin de bulunacağı ifade edildi.

ulusal.com.tr

istanbul iran türk jeti İran Havacılık Kurumu