4 yıl önce ABD'de yapılan tatbikatın onayı TBMM'den alınacak

AKP iktidarı 2012’de Amerika'nın Colorado’da eyaletinde yapılan Türkiye-Amerika Özel Kuvvetleri ortak tatbikatı için 4 yıl sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden onay istedi. Yasa tasarısı Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Yasa Meclis'te de onaylanırsa Türkiye ve ABD Özel Kuvvetleri'nin bundan sonra yapacağı tatbikatlara yasal dayanak olacak.

4 yıl önce ABD'de yapılan tatbikatın onayı TBMM'den alınacak

ABD Özel Kuvvetleri ile Türk Özel Kuvvetleri arasında işbirliğini öngören yasa Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarı şu anda Meclis Genel Kurulu gündeminde.

Aslında bu yasa tasarı 2012 yılında Amerika'nın Colorado eylaletinde yapılan Türk ve ABD Özel Kuvvetleri'nin ortak tatbikatı için çıkarılıyor. 2012'de Türkiye ve Amerika tatbikat yapmış ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayı alınmamıştı. AKP iktidarı hem 2012'de yapılan tatbikatın onayını 4 yıl sonra almaya çalışıyor hem de ABD ile bundan sonra yapılacak özel kuvvetler tatbikatına yasal dayanak arıyor.

Yasa tasarısı 2012'de de gündeme gelmişti ancak Genel Kurul'daki tartışmalar nedeniyle onay alınamamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Hava Hakim Albay Murat Yaman da “bu bir tatbikat yapılmasına yönelik bir anlaşma değil bundan sonra da devam eden tatbikatlara yönelik bir anlaşmadır” dedi.

Tasarıya CHP muhalefet etse de oy vermesiyle komisyonda kabul edildi.

ulusalkanal.com.tr

abd tatbikat