Youtube genel merkezine silahlı saldırı

ABD’de video paylaşım sitesi Youtube’un genel merkezine silahlı saldırı düzenlendi. YouTube'un genel merkezinde 4 kişinin yaralanmasına yol açan saldırgan hayatını kaybetti. Amerikan basını saldırganın intihar ettiğini duyurdu

Youtube genel merkezine silahlı saldırı

Sosyal paylaşım sitesi Youtube'un California eyaletine bağlı San Bruno kentindeki merkezinde duyulan silah sesleri sonrası olayın bir saldırı olduğu anlaşıldı. Silahlı saldırıyı düzenleyen kadının intihar ettiği belirtildi. Saldırıda yaralanan 4 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırıldı.

ABD basınında yer alan haberlere göre de kampüsteki bazı çalışanların silah sesi duyduktan sonra ana merkez binalarını terketmeye başladıkları, bazı çalışanların ise ofislerine barikat kurarak dışarıya çıkmadıkları ifade edildi.

Bölgeden ABD televizyonlarına yansıyan ilk görüntülerde, binalardan çıkan yüzlerce çalışan üstleri polis memurları tarafından arandıktan sonra güvenli bölgeye götürüldü.

YouTube'un sahibi olan Google'dan yapılan açıklamada, şirketlerin yetkililerle koordine halinde olduğu ve resmi bilgilerin elde edilmesinin ardından kamuoyuna bilgi verileceği kaydedildi.

CNN, saldırıda yaralanan 5 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi. Yetkililer yaralıların durumu hakkında bilgi vermedi.

YouTube çalışanlarından Vladimir Lavrusik, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “YouTube Genel Merkezi’nde bir saldırgan var. Silah seslerini duydum ve masamda otururken insanların koştuğunu gördüm. Şimdi iş arkadaşlarımla birlikte odadayız” ifadelerini kullandı. Lavrusik, daha sonra ise güvenli bir şekilde bina dışına çıktığını paylaştı.

San Bruno'daki ana merkezinde toplam 4 binası bulunan YouTube'un burada yaklaşık 2 bine yakın çalışanı yer alıyor.

youtube