'Kral Çıplak' gözaltısı

Yerel seçimler öncesi gittiği her yerde protesto edilen AKP bu kez Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde protesto edildi.

'Kral Çıplak' gözaltısı

Karacabey de Köylerde, AKP'lilere köylerine gelince Türk Milletinin misafir perverliğini göstererek çay ısmarlayan köylüler, gelen heyet seçim propagandasına başlayınca kahveleri boşaltırken, Karacabey'e yakın diğer bir ilçe olan Mustafa Kemalpaşa da protesto edildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir açılış yapmak üzere, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine geldi.

Katılımın az olduğu gözlenen mitingde Arınç protesto gösterileriyle karşılandı. İşçi Partisi MKP İlçe yönetim kurulu üyesi olan İsmail Bakır" KRAL ÇIPLAK" yazan bir döviz açtı ve slogan attı.

Bazı AKP liler, korumalar ve polis Bakır a sert müdahale ederken, Saadet Partisi seçim münibüsünü miting alanı yakınına park eden, Saadet Partili olduğu öğrenilen iki genç polislerle tartıştı. Göz altına alınan Bakır'ın darp edilmesini anının fotoğrafını çeken Mehmet Rahman Köse isimli genç ve yanında bulunan Sedat isimli arkadaşıda darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltıları duyan İşçi Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Atanur ve İlçe yöneticileri ile duruma tepki gösteren vatandaşlar Mustafakemalpaşa emniyetinin önünde gelerek duruma tepki gösterdi. İlçe Yönetim Kurulu üyesi İsmil Bakır'ın derhal serbest bırakılmasını ,isteyen MKP İşçi Partisi İlçe Başkanı Atanur " Kral Çıplak "yazan bir kağıttan korkanlar'ın kağıttan kaplan olduğunu görelim, dedi. Gözaltının ardından, ifade veren İP MKP ilçe Yöneticisi İsmail Bakır ve Saadet Partililer, doktor raporu alarak polislerden şikayetçi oldukları öğrenildi.

İsmail Bakır, Mehmet Rahman Köse ve Sedat isimli vatandaşların vücutlarının çeşitli yerlerinde darp izleri olduğu, Bakır ve Kösenin kollarında çatlak ve ezilme olduğu öğrenildi . İşlemlerin ardından gözaltılar serbest bırakıldı. Ayrıca adının İsmail Yumurtacı olduğu öğrenilen AKP'nin seçim otobüsünde görevli şahsın, gözaltılar sırasında vatandaşlara küfür ve tehdit savurduğu iddia edildi. Gözaltı olayında bulunan polislerden biri, gözaltına alınırken darp edilip rapor alan ve şikayette bulunan İsmail Bakır'dan özür dilemek istediğini açıkladı.

Haber- Süheda avcı

Fotoğraf: Rahman Köse

ulusalkanal.com.tr