Aylin Nazlıaka, Atatürk portresini indiren CHP'li vekili açıkladı

CHP'de Atatürk portresinin indirilmesine ilişkin tartışmaların başlamasına neden olan ve Parti Meclisi'nin kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ettiği Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'dan yeni açıklama geldi

Aylin Nazlıaka, Atatürk portresini indiren CHP'li vekili açıkladı

CHP’de Atatürk posterinin indirilmesi olayının tanığı Aylin Nazlıaka sessizliğini bozdu. Yazılı bir açıklama yapan Nazlıaka, olayı bir kez daha doğruladı ve posteri indiren kişinin Necati Yılmaz olduğunu söyledi. Yılmaz’ın ismini Genel Başkan’a da söylediğini belirten Nazlıaka, “Kılıçdaroğlu ilk günden beri aynı duyarlılıkta ise neden 50 gün bekledi ve Necati Yılmaz’ı dinlemedi?” diye sordu.

CHP’de Atatürk posterinin indirilmesi olayının tanığı Aylin Nazlıaka ilk kez Atatürk posterini indiren nilletvekilinin ismini açıkladı.

Kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Nazlıaka “Posteri indiren kişi Ankara Milletvekili Necati Yılmazdır” dedi.

Nazlıaka, Necati Yılmaz’ın odasına iki kez gittiğini ve olayın da ikinci gidişinde yaşandığını belirtti, Yılmaz’ın makamında duvarda asılı olması gereken Atatürk posterinin niçin olmadığını sorduğunda “dışarı astım” yanıtını aldığını söyledi.

19 Aralık’ta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiğini belirten Nazlıaka, olayı Kılıçdaroğlu’na anlattığını ve Necati Yılmaz ismini verdiğini açıkladı.

Genel merkezin olayı araştırmak için kurduğu komisyonu hatırlatan Nazlıaka, kötü yönetilen bir sürecin üzerine yıkılmaya çalışıldığını belirtti.

Nazlıaka, Kılıçdaroğlu’na da sert tepki gösterdi.

”KILIÇDAROĞLU NEDEN 50 GÜN BEKLEDİ”

Nazlıaka, "Konuyla ilgili bine yakın haber çıkmasına rağmen Sayın Kılıçdaroğlu neden 50 gün bekledi? Son dönemdeki demeçlerinde “Atatürk resmini indiren bir kişi bizim yol arkadaşımız olamaz” diyor. İlk günden beri bu duyarlılıkta idiyse neden ilk gün Necati Yılmaz’ı çağırıp “Niçin indirdin?” diye sormadı. Bunu öğrenmek için bir komisyona gerek var mıydı?" diye sordu.

Nazlıaka, Yüksek Disiplin Kurulu’ndan usulüne uygun ve objektif bir karar vermesini beklediğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

aylin nazlıaka