İzmir Askeri Casusluk davasında kurulan kumpas madde madde tespit edildi! İşte o çarpıcı başlıklar

İzmir Askeri Casusluk davasında kurulan kumpas 15 başlıkta madde madde tespit edildi. Savcılığın en çarpıcı tespitleri "F tipi polislerin sahte hatlar üzerinden tuzak kurması" ve "operasyonlarda bulunacak bazı verilerin önceden hazırlanan bilgi notlarında yer alması" oldu.

İzmir Askeri Casusluk davasında kurulan kumpas madde madde tespit edildi! İşte o çarpıcı başlıklar

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Batu, F tipi kumpası adım adım tespit etti. İzmir'de yürütülen soruşturmada kumpas 15 başlıkta madde madde ortaya koyuldu.

Savcılığın en çarpıcı tespiti "F tipi polislerin, hedef aldıkları isimlerle sahte hatlar üzerinden iletişime geçerek tuzak kurması" oldu.

310'u muvazzaf subay 357 kişiye işte böyle kumpas kuruldu:

- Suçsuz kişiler sahte raporlarla adi suçlu gibi gösterildi. Haklarında dinleme kararı alındı. - İkametleri belli kişiler için sahte adres ve meslek tutanakları düzenlendi. - Soruştmaya dahil edilecek kişiler farklı şehirlerde sahte isimlerle dinlendi. - İMEİ numaraları üzerinden yapılan dinlemelerle 12 aylık yasal sınır aşıldı. - Örgütle irtibatı olmadığı tespitiyle dinlemesi sonlandırılan kişiler, sahte tutanaklarla örgüt lideri gibi gösterildi. - Hedef kişilerin gerçek bilgileri, KOM birimlerine bilgi notu ile iletildi. - KOM Şube'ye gönderilen bilgi notlarına ihbarlarda olmayan kişiler eklendi. Asayiş Şube'ye gönderilen bilgi notları farklı gösterildi. - Hedef alınan isimlere, 2. el telefonlar ve sahte hatlar üzerinden iletişime geçilerek tuzak kuruldu. Bu hatlar istihbarat polisleriye irtibatlı çıktı. - Önceden hazırlanan bilgi notlarında operasyonlarda bulunacak Pandora veri tabanındaki bilgiler bulundu. - Kumpasların ortaya çıkmaması için İstihbarat Daire Başkanlığı'nda dinlemelerle ilgili log kayıtları silindi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

izmir askeri casusluk davası