Yurtta kara kış

Türkiye yağışlı ve soğuk havanın etkisiyle beyaza büründü. Van, Hakkari, Bitlis ve Bingöl'de köy yolları ulaşıma kapandı. Buzlanma nedeniyle kazalar da yaşandı.

Türkiye yağışlı ve soğuk havanın etkisiyle beyaza büründü. Van, Hakkari, Bitlis ve Bingöl'de köy yolları ulaşıma kapandı. Buzlanma nedeniyle kazalar da yaşandı.

Kara kış ve beraberindeki dondurucu soğuk yurt genelinde etkisini sürdürüyor.

Kar yağışı Doğu illerinde etkisini daha da artırdı. Van, Hakkari ve Bitlis'te başlayan kar yağışı yaşamı durma noktasına getirdi. Van kent merkezinde kar kalınlığı 10, Hakkari'de 40, Bitlis'te 30, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 80 santimetreye ulaştı.

Van'da 100 mahalle, Hakkari'de 113 köy ve 310 mezra, Bitlis'te 232 köy, Yüksekova'da 59 köy ve 118 mezra, Bingöl'de 278 köy ile ulaşım kesildi. Belediye yol açma çalışmalarına başladı.

Bolu Dağı'nda tarifk akışında aksamalar yaşandı. Bazı kesimlerde ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Ankara istikameti ile D-100 karayolunun Bolu dağı geçidinin Ankara istikameti, araçların kayması sonucu ulaşıma kapandı.

Yollarda buzlanma nedeniyle kazalar da yaşandı. Kars'tan İstanbul'a hasta taşıyan bir ambulans buzlanma nedeniyle devrildi. 4 kişi yaralandı.

Kar ve tipi nedeniyle Kahramanmaraş'ta donma tehlikesi geçiren 2 kişi uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

Uyarılara rağmen zincir takmayan sürücüler kara saplandı.

Erzurum'da yolcu otobüsü şiddetli fırtınaya dayanamadı. Devrilen otobüste 10 kişi yaralandı.

Yine yolcular mahsur kaldı. Konya Seydişehir- Antalya yolu ulaşıma kapandı.

Sivas-Erzincan karayolundaki Kızıldağ geçidi dünden bu yana ulaşıma açılamadı.Yüzlerce yüksek tonajlı araç Zara ve İmranlı ilçelerindeki tesislerde bekletiliyor.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte seralarda don nöbeti başladı. Antalya'da ürünlerini korumak isteyen üreticiler, seralarda soba yaktı.

Ukrayna'dan Samsun Limanı'na soya fasulyesi getiren kuru yük gemisi kıyıya yaklaşık 50 metre kala fırtına nedeniyle su alarak yan yattı.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 28 ilde okullar tatil edildi.

ulusalkanal.com.tr

Hava durumu türkiye geneli hava durumu yurtta hava nasıl