Terör örgütü YPG'nin İngiliz militanları

İngiliz bir kadın terör örgütü YPG saflarında savaşırken öldü. Anna Campbell adındaki kadının, Türkiye'nin Afrin harekatı sırasında öldüğü babası tarafından doğrulandı. İngiliz polisi ise, silahlı gruplara katılan vatandaşlarının tutuklanabilecekleri ve yargılanabilecekleri uyarısı yapıyor

Terör örgütü YPG'nin İngiliz militanları

Suriye'de terör örgütü YPG ile birlikte savaşan Anna Campbell isimli bir İngiliz kadının, Türkiye'nin Afrin harekatı sırasında öldüğü ortaya çıktı. Ölüm haberini İngiliz kadının babası doğruladı.

Asıl mesleği tesisatçılık olan 26 yaşındaki kadının, YPG'ye katılmadan önce İngiltere'de yaşadığı belirtildi.

BBC'ye konuşan baba Dirk Campbell, kızını geri döndürmek istediğini ancak ikna edemediğini söyledi. Baba Campbell kızının sarı saçları ile dikkat çekmemek için saçlarını siyaha boyadığını da ifade etti.

Suriye'deki YPG'li teröristler de Campbell'ın öldüğünü doğruladı.

26 yaşındaki Campbell YPG saflarında savaşırken ölen ilk İngiliz kadın oldu. Toplamda bu silahlı gruplarla birlikte savaşırken ölen İngilizlerin sayısı 8'e ulaştı.

İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Henry Jackson Derneği de, YPG saflarında savaşan Avrupalılara dikkat çekmişti. Bunun üzerine bir rapor yayınlayan dernek, bu kişilerin ülkelerine döndüğünde potansiyel suç ve terör unsuru olabileceğini belirtilmişti.

Avrupa'dan çok sayıda kişinin terör örgütü YPG saflarında savaştığına ve bu kişilerin ülkelerine döndüğünde oluşacak tehlikelere işaret edildi.

İngiliz polisi, vatandaşları Suriye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyarıyor, silahlı gruplara katılanlara tutuklanabilecekleri ve yargılanabilecekleri uyarısı yapıyor.

ulusal.com.tr

ingiltere YPG