Sulama kanalı can aldı

Yaz aylarında artan boğulmalardan ders çıkarılmıyor. Adana, Ankara, Şanlıurfa ve Malatya'da sulama kanallarında 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de kayboldu. Geriye ise ailelerin acılı bekleyişi ve feryatları kaldı.

Sulama kanalı can aldı

Adana'da şeftali bahçesinde çalışırken sulama kanalına giren 2 genç gözden kayboldu.

Mardin'de yaşayan Yunus Çelik, tarım işçisi olarak Adana'da akrabalarının yanına gitti. Şeftali bahçesinde çalışan Çelik, serinlemek için sulama kanalına girdi ancak bir süre sonra akıntıyla kapıldı.

Çelik'in sesini ağabeyi duydu. Fetullah Yaşar kanala atladı, ancak 2'si birden sürüklenmeye başladı. Ağabey ve kardeş gözden uzaklaştı. Yakınları çaresiz gözyaşlarına boğuldu.

Bir acı haberde Ankara'dan. Suriyeli tarım işçisi 21 yaşındaki Sadaallah Hüsen'in Sakarya nehrinde yüzünü yıkmak isterken ağayı kayıp düştü. Arkadaşının suda batıp çıktığını gören 20 yaşındaki Zahran Ali, daha sonra da ağabeyi 25 yaşındaki Hüseyin Ali suya atladı.

Akıntıya kapılan 3 kişi'den sadece Ağabey Hüseyin Ali sudan çıkmayı başardı. Diğer iki kişi bulunamadı.

Sık sık boğulmaların yaşandığı Şanlıurfa'da Devrim ve Deniz Karadağ kardeşler, Fırat Nehri'ne girdi. Çevredekiler, Devrim Karadağ'ı kurtarmayı başardı. Deniz Karadağ ise dalgalar arasında sürüklendi.

Malatya’da ise ağabeyi ve arkadaşıyla oyun oynarken sulama kanalına düşen 4 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.