Devletin zirvesi Anıtkabir'de

Cumhuriyetin ilanının 92'nci yılı kutlamaları Ankara'daki resmi törenle başladı. Anıtkabiri ziyaret eden Devlet Erkânı, Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulundu. Erdoğan, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun hazır bulunduğu törene Bahçeli katılmadı.

Devletin zirvesi Anıtkabir'de

Cumhuriyetin 92. yılında Ankara'daki ilk tören Anıtkabir'de yapıldı.

Devlet erkanı Arslanlı yolda yürüyerek Ata'nın huzuruna çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet yetkilileri, siyasi parti liderleri, üst düzey askeri ve sivil erkan Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erdoğan Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine "Bölgemizde tarihi olayların cereyan ettiği bir dönemde kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri çerçevesinde ilelebet yaşatmanın azim ve kararlılığı içinde olduğumuzu, bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz" yazdı.

Anıtkabir'deki törene MHP lideri Devlet Bahçeli katılmadı. Bahçeli, Anıtkabir'de yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda törenine de katılmamıştı.

Erdoğan'ın yazdıkları şunlar:

“Aziz Atatürk,

Milletimizin istiklali ve istikbali için şahlanışının tecelligâhı ve sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilan ettiği Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içindeyiz.

Bölgemizde tarihi olayların cereyan ettiği bir dönemde, kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri çerçevesinde ilelebet yaşatmanın azim ve kararlığı içinde olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha ifade ediyorum.

Ülkemizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan zat-ı alinizin bizlere bıraktığı emanet olan Cumhuriyetimizi, doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla daha da yükseltmek, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

92 yıl sonra bir kez daha ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için gerektiğinde gözlerini kırpmadan ölüme giden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ruhunuz şad olsun.”

Fotoğraflar: tccb.gov.tr

Haber: ulusalkanal.com.tr