Doğu Perinçek: ''Ucuz üretimin ve ihracatın önü komşularla kurulan iyi ilişkilerle açılacak''
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katılımıyla gerçekleşen Zağarlı Üretim Devrimi Kurultayı tamamlandı. Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Zağarlı Mahallesi’nde Vatan Partisi tarafından düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’nda üreticiler sorunlarını anlattılar, çözümleri tartıştılar.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katılımıyla gerçekleşen Zağarlı Üretim Devrimi Kurultayı tamamlandı.
Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Zağarlı Mahallesi’nde Vatan Partisi tarafından düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’nda üreticiler sorunlarını anlattılar, çözümleri tartıştılar.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurultayda yaptığı konuşmasında “Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlarımızı, büyük bir Millet olduğuna, yapabileceğine, kudreti olduğuna, üretenlerin hükümetini kurabileceğine inandıracağız! Başka çaremiz yok.” dedi.
Zağarlı Mahallesi’nde bulunan FBY Enerji Santrali’nin tarıma ve halk sağlığına zarar vermesine yönelik açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı, “Bu sistem iflas noktasına geldi. Ancak bizim çiftçimiz, üreticimiz değil; Cebini daha fazla doldurmak için, tarımımızı mahfedenler, gözü doymaz kar peşinde koşanlar, onlar korksunlar. Onların sistemleri iflas edecek. Size buradan söz veriyorum. FBY Enerji Santrali’ne sulu filtreyi taktıracağız. Bölgeye daha fazla zarar veremeyecekler.” ifadelerini kullandı..
Zağarlı Mahallesi Aslan Çiftliği’nde düzenlenen kurultaya, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çiftliğin sahibi Çiftçi Zülfikar Aslan, Narenciye Üreticisi İrfan Çelik, Çiftçi Cemal Kaymaz, Çiftçi Sait Kılıç, Ziraat Mühendisi Devrim Güngör, Ziraat Mühendisi Bahadır Berkyez, Adıyaman Suvarlı Belediye Meclis Üyesi Cafer Sincar konuşmacı olarak katıldı.
Vatan Partisi Genel Başkanı kurultayın ardından yeni çıkan kitabı “ABD Yol Ayrımında”yı imzaladı.
“YENİ SİSTEMİN AYAK SESLERİ GELİYOR”
Türkiye’nin yeni çözümlerin eşiğinde olduğunu belirten Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Eski dönem çiftçinin üreticinin kambur ilan edildiği dönem. 1980’de bugün yakındığımız ekonomik program başladı. Borçlanma ekonomisi. Türkiye bir iflas noktasına geldi. Ama buna üzülmeyin bu çıkmazdan büyük bir çözüm geliyor. Üreticilerin çözümü geliyor. Üreticilerin iktidarı geliyor. Umutluyuz ateşliyiz. Yeni sistemin ayak sesleri geliyor. Yeni sistem, üreticilerin sistemi. Bu yeni dönem kendi hükümetini de getirecek. Üreticilerin hükümeti gelecek. Milli hükümet gelecek. Türkiye’nin programı gelecek. Dışarıyla anlaşanların, büyük kar peşinde koşanların devri bitmiştir.” dedi.
“GELİN ÜRETİCİLERİN HÜKÜMETİNİ KURALIM”
Üreticinin baş tacı olduğunu dile getiren Perinçek, üretimin önemine dikkat çekerek “Üretime yararlı olan her politika, her uygulama doğrudur. Üretime zarar veren yanlıştır. İhracatta buna bağlıdır. Bir hükümetin ben dışa satıyorum diye övünebilmesi için üretmesi gerekir. Türkiye 1930’larda tarımla sanayisini kurdu. Üreterek kurdu. Önümüzdeki program da budur. Bunun yolu siyasetten geçiyor. Biz hep hükümetten bir şey istiyoruz. Gelin üreticilerin hükümetini kuralım. Biz hükümet olalım. Toplumlar büyük buhranlar yaşadığı zaman büyük çözümler üretirler. Ben size büyük çözümü anlatmak istiyorum. Büyük çözüme Türk Milleti’ni inandıracağız. Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlarımızı, büyük bir millet olduğuna, yapabileceğine, kudreti olduğuna, üretenlerin hükümetini kurabileceğine ve Türkiye’nin icraatlarını üretimden yana planlayabileceğine inandıracağız! Çiftçiler kendinize güvenin. Türk Milleti kendinize güvenin.” ifadelerini kullandı.
“SURİYE İLE İLİŞKİLERİ DÜZELTECEĞİZ”
Çiftçilerin girdi fiyatları ile ilgili konuşan Perinçek, komşu ülkelerde işbirliğine dikkat çekerek, “Mazot fiyatı arttı mı çiftçinin bütün girdileri artar. Her şey mazota bağlı. Enerji güvenliğimizi de çözmemiz lazım. Enerji meselemizi komşularımızdan sağlıyoruz. Komşularımızla ilişkileri geliştireceğiz. Suriye ile de ilişkileri düzelteceğiz. Türkiye’nin dış politikası üretim politikasıyla iç içedir. Ucuz mazotun, ucuz üretimin, ihracatın önü komşularla iyi ilişkilerle açılacak. Geleceğimiz aydınlıktır. Geleceğimize güveniyoruz. Türk Milleti’ne Türk üreticisine güveniyoruz. Ve bu çıkmazlardan büyük çözümler, üreticilerin milli hükümeti çıkacak. ”diye konuştu.
“İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERİYOR”
Ziraat Mühendisi Devrim Güngör kurultayda yaptığı konuşmada FBY Enerji Santrali’nin üretime verdiği zarardan bahsetti. Güngör, “Geçen sene fabrikanın bir bacası vardı. Bu sene ikinci bacayı taktılar. Fabrikadan çıkan toz ve küller 10 kilometrelik bir alana zarar veriyor. Bitki örtüsünün üzerine dökülen kir ve kum fotosentezi engelliyor. Meyve verimini düşürüyor. Tozdan dolayı artan meyve zararlıları ile sürekli mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Girdi maliyetlerimiz artıyor. Bunun yanında bitki zararlılarından dolayı ürünlerimizde çok fazla leke kalıyor. Bu durum da satış noktasında bize zorluk çıkarıyor. Rüzgarın esiş yönüne göre tozun yayıldığı bölgelerde büyük sorunlar oluyor. 12 ay boyunca bahçe tarımında sorunlar yaşıyoruz. Bahçelerimizi sürekli yıkatmak zorunda kalıyoruz. Öyle ilaçlama yapabiliyoruz. Yıkandıktan hemen sonra yine tozla kaplanıyor bitkiler. Bahçe gelişmiyor. Ürünleri satıyoruz, ürünler geri dönüyor. Bu bölgede 10 bahçeye bakıyorum. 10’unda da aynı sorunu yaşıyoruz. Bu fabrikaya bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. İnsan sağlığına da zarar veriyor. Şimdi bu evin balkonuna çıksanız bir karış kum var, kül var. Bahçelerde yerlerde iki karış bu bacadan çıkan kumları görebilirsiniz. Biz sonuna kadar bu sorunla mücadele edeceğiz.” dedi.
“BAHÇELERİMİZ HEBA OLUYOR”
Narenciye Üreticisi İrfan Çelik, “Bu fabrika ilk kurulurken enerji ülke ekonomisine katkı sağlayacağı için seviniyorduk. Az ileride benim de narenciye bahçem var. Gündüzleri bacaları kısıp, geceleri açıyorlar. Meyvelerde oluşan hastalıktan dolayı, sattığımız ürünler sürekli geri dönüyor. Yüzlerce dönüm bahçemiz heba oluyor. Bu sorun üretebilmemiz için derhal çözülmeli.” diye konuştu.
“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
FBY Enerji Santralinin çevre sağlığını ve tarımı olumsuz etkilediği bilimsel olarak kanıtlandığını söyleyen çiftçi Cemal Kaymaz, “Yüreğir İlçesi dünyanın sayılı ovalarındandır. Böyle bir yere bu santralin kurulması büyük bir hatadır. Bu yanlıştan derhal dönülmeli. Tarımsal üretimimizin sekteye uğrayıp, sağlığımızın bozulmaması için herkes üzerine düşeni yapmalı. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.
“SATTIĞIMIZ MEYVELER İADE OLUYOR”
Sait Kılıç ise, “Biz bu bahçeye iki günde bir ilaç atıyoruz. Sattığımız meyveler iade oluyor. Evde oturamıyoruz. Misafirlerimiz gelince başka yerde yatırıyoruz. Geceleri bacalardan çok fazla duman ve kum atımı oluyor. Siz şu anda burada olduğunuz için kapattılar. Yakında bulunan 10 bin nüfuslu Solaklı semtinde kimse balkonunda oturamıyor. Elbise asamıyorlar.” ifadelerini kullandı.