İran'dan Yemen hamlesi

İran, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun saldırdığı Yemen'e savaş gemilerini gönderdi. Aden Körfezi ve Bab'ül Mendep'e gönderilen askeri Filo'da lojistik destek gemileri ve destroyerler de bulunuyor.

İran'dan Yemen hamlesi

İran Deniz Kuvvetleri 34. Filosu, Suudi Arabistan koalisyonunun denizden kuşattığı Aden Körfezi ve Bab'ül Mendep Boğazı’na savaş gemilerini gönderdi. İran askeri filosu Aden'e gitmek üzere Bender Abbas Limanı'ndan demir aldı.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, gemilerin hareketi öncesi düzenlenen törende konuştu. Seyyari, 34. Filo'nun bölgedeki deniz yolu güvenliğinin artırılmasına ve ülke çıkarlarının korunmasına katkı sunacağını belirtti. 34. Filo'da lojistik destek gemileri ve destroyerler de bulunuyor.

Buşehr lojistik destek gemisi ve Elborz destroyerinin de aralarında bulunduğu filo, uluslararası hukuk çerçevesinde görev yapacak.

İran donanmasına ait 2 savaş gemisi 1979'daki İslam Devrimi'nin ardından ilk kez 2012'de Süveyş Kanalı'nı geçerek Akdeniz'e açılmış sonrasında da Suriye limanlarına demirlemişti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler’in Çocuklara Yardım Fonu Cenevre’de yaptığı açıklamada üç hafta önce başlayan saldırılar nedeniyle 100 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr