Köprüde inceleme izni verilmedi

3 işçinin yaşamını yitirdiği, 3'üncü köprü şantiyesinde inceleme yapmak isteyen meslek örgütlerine izin verilmedi. Direnen heyet, izin için kapı kapı dolaşıtı, son olarak savcılığa gitti. Savcı, TMMOB'a heyetine, "bilirkişi heyetliği" önerdi. Heyet, bilirkişi olarak atanırsa olay yerinde inceleme yapacak.

Köprüde inceleme izni verilmedi

Ekolojik talan olarak nitelendiren 3'üncü köprü inşaatındaki 3 işçi ölümü ile ilgili meslek örgütleri harekete geçti. Mimar, inşaat ve elektrik mühendisi ile iş güvenliği uzmanından oluşan bir heyet köprü inşaatını denetlemek istedi.

Ancak şirket izin vermedi. Heyet direnince yazılı bir belge istendi. 3 işçinin öldüğü şantiyede inceleme yapma izni için önce bakanlığa, daha sonra kaymaklığa son olarak savcılığa kadar kapı kapı dolaşıldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz son olarak savcılığın heyete “Sizi bilirkişi olarak atayalım” önerisinde bulunduğunu söyledi.

Heyetin bilirkişi olarak atanırsa olay yerinde inceleme yapabilecek.

3 işçinin ölümlerinde ihmal olduğunu düşünen meslek örgütleri Türkiye'deki işçi ölümlerinin artışı ile ilgili endişe içinde.

ulusalkanal.com.tr