Vatan Partililer AKP-PKK anlaşmasını yırtarak ayakları altında çiğnedi

Vatan Partisi Antalya İl Örgütü Kışlahan’da, AKP ve HDP heyetlerinin Dolmabahçe sarayında yeni Anayasa konusunda yaptığı anlaşmayı protesto eden bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Vatan Partililer AKP-PKK anlaşmasını yırtarak ayakları altında çiğnedi

İl Başkanı Yalçın Armen, ABD ve onun güdümünde hareket eden AKP-HDP ittifakının Cumhuriyeti yıkmak, Türkiye’yi içeride ve dışarıda savaşa sokmak ve bölünmeye resmiyet kazandırmak hedefinde olduğunu kaydetti. Haziran seçimlerine ABD emperyalizmin yarattığı kargaşa ve çıkmazları dağıtan, tuzakları bozan Vatan Partisi seçeneği ile girildiğini ifade eden Armen, Haziran seçimlerinin Sevr ile Lozan, savaş ve barış, birlik ve bölünme, yoksulluk ve varlık arasındaki seçimi belirleyeceğini vurguladı.

Armen, Türkiye’yi felakete sürüklemeye çalışan şer ittifakına karşı dimdik ayakta duran ve savaşan Vatan Partisi’nin çözüm yollarını göstererek halkın ümidi haline geldiğini ve hızla büyüdüğünü açıkladı.

Armen, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Ahmedinejad ve Beşar Esad’la yaptığı görüşmelerle bölgede terörü bitirecek anlaşmaların temelinin atıldığını belirterek, yurttaşlara Vatan’da birleşme çağrısında bulundu.

Basın açıklamasında ayrıca söz alan il yöneticisi Ali Yağrı, Sırrı Süreyya Önder’in kamuoyuna açıkladığı on maddelik bölünme anlaşmasını yeni Sevr olarak nitelendirdi ve anlaşmayı yırtarak çiğnediğini şu sözlerle ilan etti.”Adıyamanlı Sırı Süreya’nın okuduğu Abdullah Öcalan imzalı 10 maddelik yeni Servi kabul etmiyoruz! Ben de Adıyamanlı Vatan Partisi İl yöneticisi olarak bu anlaşmayı yırtıyor ve çiğniyorum.”

Basın açıklamasında sık sık:” Milli Meclis Milli Hükümet, Kurtuluşun Simgesi Vatan Partisi, Katil ABD Ortadoğu’dan defol, Cumhuriyet Değil AKP yıkılacak” sloganları atıldı.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

Fotoğraf: Devrim Dönmez Koçak