Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

İstanbul, Sibirya'dan gelen soğuk havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahminlerinde göre İstanbul'da 4 gün boyunca kar yağışının etkili olması bekleniyor. Öte yandan birçok ilde kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Son günlerde İstanbul'da kuraklık konusu çok konuşulurken müjde meteorolojiden geldi. Kente perşembe günü yılık ilk karının düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahminlerine göre kar yağışı 4 gün etkili olacak. İstanbul Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak.

İstanbullulara da bir uyarı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden geldi. Hafta sonu yaşanan yağışlar hatırlatıldı. Benzer şekilde bu hafta da İstanbul genelinde kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanacağı belirtildi. Perşembe günü ise yağışların yerini kar alacak.

Öte yandan Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ve İzmir'de gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ile Denizli ve Konya'nın güneybatı ilçelerinde rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden fırtına ve yer yer kısa süreli olarak kuvvetli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Tunca Nehri için ise ''sarı alarm'' verildi. Edirne'de, etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle Tunca Nehri'nin debisi bir günde 6 kat artarak 80 metreküp/saniye seviyelerine yükseldi. Erzurum'da aşırı soğuklar cadde ve sokaklarda buzlanmaya neden oldu. Bazı binaların çatısında buz sarkıtları oluştu.

antalya burdur istanbul hava durumu denizli Hava durumu istanbul kar ne zaman yağacak 3 günlük hava durumu istanbul kar haberleri