ABD'den göçmenlere yaptırım

Amerika Birleşik Devletleri göçmen girişi kısıtlamasını genişletmeyi planlıyor. Yeni karar ile birçok “göçmen olmayan” kategorisindeki vize türleri askıya alınacak.

ABD'den göçmenlere yaptırım

Amerika Birleşik Devletleri göçmenlere karşı yeni bir yaptırıma hazırlanıyor. Bu yaptırım ile birlikte birçok vize askıya alınacak.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Beyaz Saray yetkilisi, Başkan Donald Trump'ın ülkeye göçmen işçi alımına ilişkin kararname imzalayacağını duyurdu.

Yetkili, bu kararla koronavirüs nedeniyle işini kaybeden ABD vatandaşlarının istihdamına öncelik verileceğini belirtti. Kararnameden sağlık ve tarım sektöründe çalışanların etkilenmeyeceği ifade edildi.

Kararnamenin halihazırda ABD'de bulunan kişileri kapsamayacağının altını çizen yetkili hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçilerden kararnamenin destek almasını beklediklerini söyledi.

Trump'ın imzalayacağı kararname sonucunda göçmen vize türlerinin yanı sıra “göçmen olmayan vize” kategorisindeki H-1B, H-2B, H-4, L-1 ve bazı J-1 vizeleri ile ülkeye giriş de askıya alınacak.

ulusal.com.tr

abd göçmen