'Şeytanla mücadele edecek' doçent aranıyor ilanı iptal edildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi "Şeytanla mücadele edecek yardımcı doçent" arıyor... İslami İlimler Fakültesi öğretim kadrosu için verilen ve şaşkınlık yaratan ilanda alınacak kişinin "Kur'an ve sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları" olması isteniyor. Sosyal medyada yoğun tepki alan ilan yayından kaldırıldı

'Şeytanla mücadele edecek' doçent aranıyor ilanı iptal edildi

Şeytanla mücadele edecek yardımcı doçent arandığı ilanı verildi. Gelen tepkiler üzerine ilan iptal edildi.

Karaman'daki Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde öğretim üyesi alımı için verdiği ilanlarda aranan şartlar şaşkınlık yarattı. Değişik bölümlere alınacak 11 öğretim üyesi için farklı şart aranırken en dikkat çekeni ise İslami İlimler Fakültesi'nde çalışacak kişi için istenen özellik oldu.

İlanda alınacağı belirtilen yardımcı doçentin "Kur'an ve sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerinde çalışmaları" olması istendi.

Yüksek Öğretim Kurumu YÖK'ün internet sitesindeki Tez Merkezi'ne girildiğinde ise karşılaşılan manzara daha ilginçti. Mustafa Çoban isminde bir vatandaşın, Kur'an ve sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi" adı altında bir tez yazdığı belirlendi. Akıllara, yardımcı doçent kadrosunun bu kişi için mi açıldığı sorusu gündeme geldi.

İlan sosyal medyada birçok tepkiye neden oldu. Bunun üzerine ilan yayından kaldırıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, "İlanı Rektörümüz uygun görmediği için iptal etti" açıklaması yaptı.

Dikkat çekici ilan sadece İslami İlimler Fakültesi'yle sınırlı değil. Üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne alınacak yardımcı doçent için "Pervane Bey Mecmuası, Harputlu Mahmut Bahderrin Divanı, Arapça- Farsça- Türkiye manzum sözlük konularında çalışmış olma" şartı arandı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na alınacak doçent için de "Güreşçilerde buz masajının toparlanma ilişkin bazı biyokimyasal parametrelere etkisi üzerinde çalışmış olmak" şartı istendi.

ulusal.com.tr

karaman karamanoğlu mehmet bey