FETÖ iddianamesinde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne atıf yapıldı

Fethullahçı Terör Ögütü hakkında hazırlanan ikinci iddianamede "Cumhuriyet'in saldırı altında olduğu bir dönemden geçildiği" saptaması yapıldı. Fehullah Gülen'in 1 numaralı şüpheli olduğu iddianamede "Türk Ordusu'nun vatansever subaylarına kurulan kumpas" hatırlatıldı. İddianamenin sonuç bölümünde ise Gençliğe Hitabe'deki "Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir" ifadelerine yer verildi.

FETÖ iddianamesinde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne atıf yapıldı

Fethullahçı Terör Örgütü hakkında hazırlanan ikinci iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı. Fethullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, Atatürk'ün Gençliği Hitabesi'ne atıf yapıldı.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Uçar tarafından hazırlanan iddianamede, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik tertipler, "TSK'daki vatansever subayları pasifize edebilmek için kendi uydurdukları delillerle operasyon yapmışlardır" ifadeleriyle anlatıldı.

İddianamede, CHP ve MHP'nin kumpaslarla dizayn edildiği belirtildi. "Anamuhalefet partisi genel başkanına kaset yoluyla şantaj yapılmak suretiyle CHP'ye yönelik bir dizayn çalışması yapılmıştır. Ardından MHP'lilere yönelik kaset kumpasıyla genel başkan yardımcıları değiştirilmiştir" denildi.

Fetullah Gülen ile birlikte 6 kişinin örgüt yöneticiliği, 63 kişinin de örgüt üyeliğiyle suçlandığı iddianamede, F tipi örgüt, temelleri Madrid'te atılan Opus Dei Tarikatı'na benzetildi. Ortak özelliğin "misyonerlik faaliyeti" olduğu ve ABD istihbarat örgütleri tarafından desteklendiği vurgulandı.

Örgütün, bütün kurumlara yerleştirdiği militanlarla anayasal düzeni yok etmeye yönelik çalışmalar yaptığı ifade edildi.

İddianamenin sonuç bölümünde de Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sinden alıntıya yer verildi.

O bölümler iddianamede şu ifadelerle yer aldı:

"Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sinde "Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir" denilmektedir. Türk istiklal ve Cumhuriyetinin saldırı altında olduğu dönemlerden geçmekteyiz. Atatürk'ün vecizesinde söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

ulusalkanal.com.tr