Çin'deki üstün başarı ödülünü Türk öğrenci kazandı

Çin Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu yarışmada Çin Hükümeti Üstün Başarılı Yabancı Öğrenci Ödülü'nü Türk öğrenci Anıl Solmaz kazandı. Türk Öğrenci Birliği (TÖB) Şanghay Başkanı Solmaz daha önce de Şanghay Üniversitesi'nin 'Akademik Yıldız' ödülünü kazanmıştı.

Çin'deki üstün başarı ödülünü Türk öğrenci kazandı

Çin Hükümeti tarafından yabancı öğrencilere verilen en yüksek onur ödüllerinden birisi olarak belirtilen yarışmanın düzenleyicisi Çin Eğitim Bakanlığı. Çin Hükümeti Üstün Başarılı Yabancı Öğrenci Ödülü'nün kazananlarını belirlemek için öncelikle Çin Devlet Konseyi alanında uzmanlaşmış kişilerden hakem heyeti oluşturmaktadır. Bireysel başvuruların kabul edilmediği yarışmada,üniversitelerin bizzat önerdiği katılımcıların; akademik durumuna, bilimsel araştırma yeteneği ve performansına göre değerlendirmelerde bulunuluyor.

Şanghay Üniversitesi ise üniversite adına bir öğrencinin ilk defa bu ödülü kazandığını belirterek öğrencisinin başarısını duyurdu. Üniversite resmi sitesinden yapılan açıklamada, Türk Öğrenci Birliği'nin Şanghay Başkanı Anıl, ''Şimdi Türkiye'deki sinoloji bölümleri profesörleri ile Çin'deki Türk Dili

bölümleri profesörlerini bir araya getiren çevrimiçi seminerler düzenliyor ve iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmeye hizmet ediyor'' diyerek öğrencisini tebrik etti.

TÜRK VATANDAŞLARI GURURLANDI

Öte yandan Solmaz'ın başarısı Çin'de yaşayan öğrenci ve vatandaşların göğsünü kabarttı. Bir Türk öğrencinin Çin Hükümeti Üstün Başarılı Yabancı Öğrenci Ödülü'ne layık görülmesi Çin'de yaşayan Türkler içerisinde coşkuyla karşılandı.

SOLMAZ'IN AKADEMİK ÇALIŞMALARI

Şu anda Şanghay Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı üzerine yüksek lisans çalışmasını sürdüren TÖB Şanghay Başkanı Anıl Solmaz şuana kadar Çin Mimarisi, Çin Felsefe Tarihi kitaplarını Türkçeye kazandırdı. Çince birçok makaleyi Türkçeye kazandıran Solmaz aynı zamanda birçok uluslararası

sempozyum ve konferansa konuşmacı olarak katıldı.

yabancı Bireysel Çin hükümeti Şanghay Türk Öğrenci Birliği TÖB Çin Eğitim Bakanlığı Şanghay Üniversitesi