İşte AKP'nin koalisyon görüşmelerine dair B planı

AKP ile CHP arasında koalisyon için yürütülen istikşafi görüşmeler sona erdi. Heyetler müzakerelerden çıkan sonuçları parti genel başkanlarına bildirecek. Ancak AKP, görüşmelerin sonuç vermeme ihtimaline karşılık B planını hazırladı. Buna göre, MHP'yhe "sınırlı-süreli azınlık hükümeti" seçeneğiyle gidilecek. Seçim tarihi ise 22 Kasım olarak masaya konulacak.

İşte AKP'nin koalisyon görüşmelerine dair B planı

AKP, CHP’yle yaptığı koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanma ihtimaline karşı B planını hazırladı. Buna göre, görüşmeler için ikinci adres MHP olacak ancak koalisyon değil azınlık hükümeti teklifi götürülecek.

AKP kanadı CHP ile koalisyon görüşmelerinin 10 Ağustos’a sonuçlanacağı hesabını yapıyor. Görüşmeler olumsuz sonuçlanırsa Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den randevu isteyecek.

CHP ile görüşmeler devam ederken Faruk Çelik ve Semih Yalçın aracılığıya zaten dirsek teması sürdürülüyordu. İkilinin görüşmeleri altyapı çalışmalarıyla devam edecek.

AKP MHP’ye "sınırlı ve süreli azınlık hükümeti" önerisi götürecek. MHP, seçim şartıyla azınlık hükümeti formülüne destek verirse, çerçeveler çizilecek.

Bu durumda Türkiye’nin G-20 zirvesine evsahipliği yapacak olması nedeniyle de seçimin tarihinin 22 Kasım olacağı iddia ediliyor.

ulusalkanal.com.tr