Ergenekon Davası'nda duruşma tarihi belli oldu

Yargıtay, Ergenekon Davası için temyiz duruşması tarihini belirledi. Davanın temyiz incelemesi için ilk duruşma 6 Ekim'de yapılacak. Yargıtay Başsavcılığı, davanın usul yönünden bozulması yönünde görüş bildirmişti

Ergenekon Davası'nda duruşma tarihi belli oldu

"Kumpas davası" olarak tarihe geçen Ergenekon davasında, temyiz incelemesi için duruşma tarihi belirlendi. Temyiz incelemesinin ilk duruşması 6 Ekim'de yapılacak.

Temyiz incelemesini Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi yapacak. Daire, duruşma günü olarak 6 Ekim 2015 tarihi kararlaştırdı. Duruşma saat 09.30'da başlayacak.

22 ayrı iddianamenin birleştirildiği soruşturmada, onlarca dalga operasyon yapıldı, yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Davada, 26'ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile çok sayıda emekli ve muvazzaf asker, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve parti yöneticileri, Ulusal Kanal ve Aydınlık gaetesi yöneticileri, akademisyenler, gazeteciler hedef alındı.

12 Haziran 2007'de başlatılan soruşturma ile yürütülen davada ilk duruşma 21 Ekim 2008'de yapıldı, dava 6 yıl 2 ay sürdü.

İstanbul Özel Görevli 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 5 Ağustos 2013'te açıkladığı kararında yüzyıllara varan hapis cezaları verdi. Ancak Özel Görevli Mahkemelerin kapatılmasıyla beraber bütün tutuklular da tahliye edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 16 bin 600 sayfadan oluşan gerekçeli kararının taraflara tebliğ edilmesinin ardından dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Mayıs ayında açıkladığı mütalaasında, davanın usul yönünden bozulmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

ergenekon duruşma tarihi