Sayıştay denetim yapamadı

Sayıştay, Meclise gönderdiği 2012 raporlarını açıkladı. Raporlarda Sayıştay'ın birçok kurumu denetleyemediği ortaya çıktı. Bu kurumların başında da Başbakanlık geliyor.

Sayıştay denetim yapamadı

Sayıştay, Başbakanlık ve bakanlıklar dahil bir çok kurumu denetleyemedi. Kurumlar Sayıştay’a gerekli belgeleri göndermedi. Sayıştay, denetleyebildiklerinde ise usulsüzlükler saptadı.

Sayıştay’ın Meclis Başkanlığı'na gönderdiği raporda, 2012 yılında denetlemeye yapamadığı kurumları tek tek sayıldı. Rapor ve tablo gönderilmesini sağlayacak olan, Maliye Bakanlığını eleştirildi. Sayıştay raporunda “Görüş vermemize esas olan mali tablolar, Maliye Bakanlığı tarafından doğru bir şekilde üretilmemiştir” ifadesi kullanıldı.

Sayıştay aralarında Sosyal Güvenlik Kurumu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın da bulunduğu çok sayıda kurumun mali rapor ve belgelerin doğru ve güvenilir olmadığı açıklandı.

Sayıştay, Bankacılık ve Denetleme Kurumu ihalelerinde de usulsüzlük saptadı. Raporda taşınır mal denetiminin de 5 yıldır gerçekleştirilmediği belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarımsal destekleme ödemelerinde tutarsızlıklar olduğu belirtilen Sayıştay raporunda, Darphane’nin kayıt dışı olarak Cumhuriyet altını ürettiği saptadı.

ulusalkanal.com.tr

meclis Sayıştay Denetim