İstanbul'da yılbaşı öncesi 'çam ağacı' tatbikatı

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesi kaçak çam ağacı kesimini önlemek için denetimlerini artırdı. Denetimler kapsamında gerçekleştirilen tatbikat ise gerçeğini aratmadı.

İstanbul'da yılbaşı öncesi 'çam ağacı' tatbikatı

Yılbaşına sayılı günler kala Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri kaçak çam ağacı kesimine karşı denetimlerini artırdı. Ormanlık alanlarda devriye gezen ekipler, çam ağacı hırsızlarına geçit vermiyor. Denetimler kapsamında yapılan tatbikat ise gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği, ormanlık alanda çam ağacı kesmeye çalışan şüpheliler, ekiplerin baskınıyla kıskıvrak yakalandı.

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, vatandaşları yılbaşında çam fidanı dikmeye davet ederek, "Yılbaşı amacıyla AVM ve metro istasyonlarında fidan dağıtımını yapacağız. 31 Aralık gecesine kadar burada vatandaşımıza istediği boyda fidan vermek için bekleyeceğiz. Ağaç keserek bunu yılbaşında kullanarak böyle bir adet vardı. Burada bizden gelsinler fidanlarını alsınlar. Fiyatlarımız da uygun. Bir ağacı bile kaybetmek istemiyoruz. Ağaç kesmenin cezası 3 ile 5 yıl arası. Bir fidan olursa 2 katına çıkıyor. Para cezası da var. Bu da yaklaşık 20 bin TL. Bizim amacımız ceza vermek değil. İstanbul halkımıza buradan fidan vererek yılbaşına böyle girmesini istiyoruz. Ücretsiz fidan dağıtıyoruz. Kamu kurumlarının arazilerine, okullara" dedi. İHA