İHKİB, ihracatın önemli markalarıyla İstanbul'da bir araya geldi

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, hazır giyim ihracatı yapan önemli markaların temsilcileriyle bir araya geldi. Geniş katılımın sağlandığı toplantıda Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin ruble ve lira üzerinden yapılması değerlendirildi. Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, ruble ve liranın kullanılması halinde Rusya'ya ihracatın 2 kat artacağını söyledi.

İHKİB, ihracatın önemli markalarıyla İstanbul'da bir araya geldi

Türkiye ve Rusya yakınlaşmasının ardından atağa geçen hazır giyim sektörü, İstanbul'da bir toplantı düzenledi.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği toplantıya, sektörün büyük şirket temsilcileri katıldı.

20'ye yakın şirket temsilcisinin yer aldığı toplantıda, hazır giyim sektörünün sorunları ve hedefleri konuşuldu.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 2016'ın ilk 7 ayında 10 milyar dolarlık ihracat yapıldığını söyledi. Birliğin yeni hedefi yıl sonuna kadar 18 milyar doları yakalamak olarak belirlendi.

Tanrıverdi, Putin-Erdoğan zirvede gündeme gelen ticaretin ruble ve lirayla yapılması konusunu değerlendirdi, "ruble ve liraya geçilirse Rusya'ya ihracat 2 kat artar" dedi.

Petersburg zirvesinin ardından hükümetle yapılan görüşmeleri aktaran Tanrıverdi, hükümetin ihracatçıya teşvik ve destek sözü verdiğini belirtti.

Haber: Deniz Adalı- Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr