"1 yılda 18 defa elektrik faturası kesilecek yurttaş fazla ödeyecek"

Elektrik faturalarının son aylarda kabarık gelmesinin ardından şimdi de faturaların periyodlarıyla oynandı. Şirketler yurttaşların evine bir aylık değil 21 günlük fatura gönderdi. Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aksöz, şirketlerin bu uygulamasına tepki gösterdi. “1 yılda 18 defa fatura kesilecek, yurttaş fazla ödeyecek” diye konuştu.

Son günlerde elektirik faturaları üzerinde oynanan oyuna bir yenisi daha eklendi. Evlere giden faturaların periyodları değiştirildi.

Elektrik dağıtım şirketleri faturalar kabarık gelince eleştirilerin hedefi oldu. Tepkileri azaltmak için kurnazca bir yönteme başvuruldu. Bir aylık gönderilen faturalar yerine şirketler 21 günlük fatura gönderdi.

Böylece faturalar düşük gösterildi. Ancak faturaların okuma tarihi ve kesim tarihi arasındaki süre yurttaşların dikkatini çekti. Tepkiler daha da arttı.

Elektirik Mühendisleri Odası 21 günlük faturalarla ilgili bir açıklama yaptı. Odanın Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aksöz, amacın yurttaşa bir yıl içinde daha fazla fatura ödetmek olduğunu belirtti. Buna göre yılda18 defa elektrik faturası ödenecek.

Aksöz, 30 milyon aboneyi hesaplayınca dağıtım şirketlerinin aldığı fazla bedelin ortaya çıktığını vurguladı.

Kayıp kaçak bedellerinin kalkması gerektiğini vurgulayan Aksöz,33 katrilyonun geri ödenmesi için 14 şubat’ta kurultay yapacaklarını belirtti.

HABER: BURCU KAHRİMAN KAMERA: SERKAN BAYRAKTAR

ulusalkanal.com.tr

1 yılda