Bahçeli'den ilk OHAL açıklaması

OHAL ilanının ardından Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Görüşme sonrası yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, "OHAL uygulması isabetli ve yerindedir" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ise, "Tavrımız demokrasiden yanadır. Demorasi için grup kararı alınmaz" dedi.

Bahçeli'den ilk OHAL açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet liderleri CHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

MHP lideri, Yıldırım'la yaptığı görüşmes sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, OHAL kararına MHP'nin destek verdiği belirtti.

Bahçeli, karar için "OHAL uygulaması isabetli ve yerindedir" dedi. MHP liderinin yazılı açıklamasında, "Ülke genelinde olağanüstü hal uygulaması isabetli ve yerinde bir tercihtir. MHP, böylesi karanlık ve oldukça sıkıntılı dönemde devletinin ve milletinin yanında ne pahasına olursa olsun tavizsiz şekilde duracak, hiçbir gayrimeşru oluşum veya çeteleşmeye aman vermeyecektir." ifadelerini kullanıldı.

OHAL kararı ile ilgili bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu grup kararı almayacaklarını söyledi.

Parti yöneticileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "Tavrımız demokrasiden yanadır. Demorasi için grup kararı alınmaz" dedi.

ulusalkanal.com.tr