İsrail Suriye'de yine İran'ı hedef aldı

İsrail yine Suriye'yi hedef aldı. Bölgedeki İran güçlerini bahane eden İsrail, Suriye'ye çok sayıda füze saldırısı düzenledi. İsrail füzelerine, hava savunma sistemi ile önleyen Suriye, İsrail'in işgal ettiği Golan Tepelerine operasyon düzenledi.

İsrail Suriye'de yine İran'ı hedef aldı

İsrail, İran güçlerini bahane ederek Suriye'yi vurdu. Suriye ordusunun karşılığı sert oldu. Şam yönetimi, daha öncekilerden farklı olarak Golan tepelerindeki İsrail birliklerini ateş altına aldı.

İsrail uçakları, Lübnan hava sahasını ihlal ederek Suriye'deki kritik üsleri işte böyle bombaladı. Suriye hava savunma sistemleri ise onlarca füzeyi havada imha etti.

Suriye ordusu, işgal alında bulunan Golan'daki İsrail hedeflerine füze saldırısı düzenlediklerini duyurdu. 68 füzenin ateşlendiği bilgisini paylaştı.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise sabah saatlerinde kameralar karşısına geçti. Suriye'deki İran askeri üslerinin tamamının düzenledikleri hava saldırısında vurulduğunu iddia etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 3 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'in saldırısını "Şam'a yönelik saldırganlıkta yeni bir evre' diye niteledi.

Ayrıca İsrail'in gece saldırısından önce Rusya'yı bilgilendirdiği ortaya çıktı. İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus, Rusya ordusu ile karşı karşıya gelmemek için 2015'de kurulan mekanizma aracılığıyla Moskova ile temasa geçildiğini belirtti.

İsrail’in Suriye’deki İran hedeflerini vurmasının ardından Rusya’dan ‘itidal’ çağrısı yapıldı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, “tüm taraflara itidal” çağrısında bulunarak, Moskova’nın gelişmelerden “endişe duyduğunu” söyledi.

Amerika'nın İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesini fırsat bilen İsrail, Golan tepesinde alama geçmişti. Tel Aviv yönetimi geçtiğimiz gün de işgal altında tuttuğu bu tepeler üzerinden Suriye ordusu ve İran destekli güçlere çok sayıda roket fırlatmıştı.

ulusal.com.tr