Darbe girişimi iddialarını reddetti: Biraz farklı yapardım, adına da işgal denirdi

Venezuela'nın ifşa ettiği Amerikalı paralı askerlerle yapılan darbe girişimine ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'tan açıklama geldi. Trump ilginç ifadeler kullandı, "Biz Venezuela'da bir şey yaparsak bu şekilde olmaz. Biraz farklı olur. Ona işgal derler." dedi.

Darbe girişimi iddialarını reddetti: Biraz farklı yapardım, adına da işgal denirdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Guido ve ABD arasındaki gizli anlaşmayı belgesiyle ifşa etti. ABD Başkanı Donald Trump'tan açıklamaya cevap verdi.

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı askerlerinin kimliğini açıklasa da Trump, açıklamayı reddetti. Girişimden haberi olmadığunı savundu. Niyetini gizlemeden de açık açık tehdit içerikli mesajlar verdi.

Venezuela tarafından yayınlanan görüntüleri izlediğini söyleyen Trump, "Biz Venezüella'da bir şey yaparsak bu şekilde olmaz. Biraz farklı olur. Ona işgal derler." dedi.

Maduro, başarısız darbe girişimi için Amerikan özel güvenlik şirketi Silvercorp CEO'su Jordan Goudreau ile muhalefet lideri Juan Guaido arasında imzalandığını ifşa etmişti. ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı da, Venezuela'daki darbe girişimine katılan askerlerin ve bunları azmettiren eski bir askerin kimlik bilgilerini açıklamıştı.

ulusal.com.tr

abd donald trump Venezuela