Şimon Peres'in cenaze töreni başladı

93 yaşında hayatını kaybeden İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreni başladı. Kudüs'te yapılacak tören için dünya liderleri bir araya geldi.

Şimon Peres'in cenaze töreni başladı

Geçirdiği felç nedeniyle 93 yaşında hayatını kaybeden İsrail Eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreni Kudüs'te başladı. Peres'in İsrail bayrağına sarılı tabutu İsrail Parlamentosu önüne konuldu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ev sahipliği yaptığı cenaze törenine 16 ülke lideri katılıyor.Törene Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'da katılacak. Amerikan Başkanı Barack Obama'nın törende bir konuşma yapması bekleniyor.

Filistin'den yapılan açıklamaya göre Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da törene katılacak. Türkiye'yi ise cenaze töreninde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil edecek.

Törene yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor. İsrail güvenlik güçleri ise tören için olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Törende güvenliği 7 bin polis sağlayacak.

Peres, 1923 yılında Belarusta doğdu. 1934 yılında Filistine göç etti. İsrail'in kurulması için çeşitli görevlerde bulundu. İsrail parlamentosuna 1959'da seçilen Peres, 2007 yılına kadar aralıksız görev yaptı. Peres 2007-2014 yılları arasında İsrail'in cumhurbaşkanı oldu. Peres, İsrail'in gizli nükleer programının mimarı olarak biliniyor.

ulusalkanal.com.tr