AKP'li eski milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ'den gözaltında

Eski AKP milletvekili Ahmet Tevfik Uzun gözaltına alındı. Uzun, Mersin'deki FETÖ soruşturması kapsamında yapılan operasyonda yakalandı. Ayrıca, emniyetteki mahrem yapılanmaya yönelik soruşturmada da yeni tutuklamalar oldu. Ankara merkezli 81 ildeki operasyonda gözaltına alınanlardan 37'si daha cezaevine gönderildi.

AKP'li eski milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ'den gözaltında

AKP adına konuşuyordu şimdi ise FETÖ'den gözaltında.

AKP 24. Dönem Mersin MilletvekiliAhmet Tevfik Uzun, FETÖ üyesi olmak suçlaması ile gözaltına alındı. Eski AKP'li Uzun, Mersin'de sabah saatlerinde yapılan operasyonla yakalandı.

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan Uzun, 2011'deki seçimlerde AKP'den Mersin Milletvekili olmuştu. Uzun'un AKP ile bağı ise 13 yıl öncesine kadar uzanıyor.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine yönelik soruşturmalar sürerken gözaltılar da devam ediyor.

Kırşehir'deki soruşturmada Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri A.K. ile Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı N.Y. tekrar gözaltına alındı. A.K. ve N.Y. sağlık kurumlarına yönelik ocak ayındaki operasyonda 38 kişi ile birlikte yakalanmış ardından serbest bırakılmıştı.

Örgütün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda da yeni tutuklamalar yapıldı. Ankara'da gözaltına alınan şüphelilerden 37'si daha hakimlikçe sorgulandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece soruşturma kapsamında Ankara'da tutuklanan şüphelilerin sayısı 90'a yükseldi.

ulusalkanal.com.tr

fetö AKP pdy gözaltı milletvekili Ahmet Tevfik Uzun