BM'den Halep çağrısı

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de insani yardım çalışmalarını askıya aldığını duyurdu. Ancak Halep için 48 saatlik insani ateşkes çağrısını yeniledi. Rusya ve Amerika, çağrıya olumlu cevap verdi. Avrupa Birliği ise Halep'le ilgili bir bildiri yayınladı.

BM'den Halep çağrısı

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, 110 gündür Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılamadığını duyurdu. Mistura, insani yardımların ulaştırılmaması nedeniyle Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun çalışmalarını askıya aldığını açıkladı.

Ancak Mistura, Halep için 48 saatlik insani ateşkes çağrısını yineledi. Mistura'nın Halep çağrısına Amerika ve Rusya'da olumlu yanıt geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ateşkese hazır olduklarını açıkladı. Konaşenkov, ateşkesin kesin tarihinin Birleşmiş Milletler konvoyunun hazırlanmasına ve Amerika'nın vereceği güvenlik garantisine bağlı olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise Halep ile ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, bölgeden yaralıların tahliyesi, sivillere yardım ulaştırılması ve şehrin alt yapısının tamir edilmesi için çatışmaların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Halep'teki terör gruplarına karşı mücadele eden Suriye Ordusu, sivillerin başka bölgelere aktarılması için 8 insani koridor oluşturmuştu. El Nusra terör örgütünün saldırıları nedeniyle 300 bin insana gıda ve ilaç yardımı ulaştırılamıyor.

ulusalkanal.com.tr