Haşmet Zeybek'i kaybettik

Türk tiyatrosunun usta ismi Haşmet Zeybek hayatını kaybetti. Kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen Zeybek için yarın Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecek. Saat 11.00’deki törenin ardından Zeybek için Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılınacak.

Haşmet Zeybek'i kaybettik

Türk tiyatrosu bir ustasını daha kaybetti. Oyun yazarı ve Şehir Tiyatrolarının deneyimli yönetmeni Haşmet Zeybek yaşamını yitirdi.

Osmanbey'deki evinden gazete almak için çıktığı Zeybek'in dönüşte kalp krizi geçirdiği belirtildi. Zeybek, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Zeybek için ilk tören yarın, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek. Tören saat 11.00’de gerçekleştirilecek. Cenaze namazı ise öğle namazının ardından Teşvikiye Camisi'nde kılınacak. Zeybek'in naaşı, Ayazağa Mezarlığı’na defnedilecek.

1948 yılında Adana’da doğan Zeybek, tiyatro oyunculuğuna Tarsus’da başladı.

Zeybek ilk kez 1970’te Irgat adlı oyunu ile adını duyurdu. Daha sonra kaleme aldığı Düğün ya da Davul geniş kitlelerce tanınmasını sağladı.

“Başarı Ödülü” alan Zeybek, 70'li yılların başında girdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk, yönetmenlik yaptı, oyunları sahnelendi.

ulusalkanal.com.tr