65 yaş için yeni karar!

65 yaş ve üzerindekilere sokağa çıkma yasağı hafta sonları 3 saatlik bir süreyle esnetilebilir. Ak Parti MYK ve bakanlıklardaki toplantılarda koronavirüs tedbirlerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Buna göre 65 yaş üstü kişiler, maske ve sosyal mesafe kuralına uyup yürüyüş yapabilecek. Uygulamanın 26 Nisan Pazar günü başlaması gündemde.

65 yaş için yeni karar!

Hükümet koronavirüs kararlarını tekrar gözden geçiriyor. 65 yaş üstüne hafta sonları izin geliyor.

Türkiye’de Kovid-19’un görülmesinin ardından 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara sokağa çıkma yasağı gelmişti. Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda koronavirüs mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirmeler doğrultusunda bu grubu kısmen rahatlatmak hedefleniyor. Sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem geliştiriliyor.

65 yaş ve üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları günde 3 saat izin verilmesi planlanıyor. Esnetme, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Üç saat boyunca parka gitmelerine ve yürüyüş yapmalarına izin verilmesi bekleniyor. Türkiye gazetesinin haberine göre uygulama 26 Nisan Pazar günü başlayacak. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7 buçuk milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Ramazan ayı boyunca özellikle iftardan sonra şehirlerde kalabalık oluşmaması için valiliklere talimat verilmişti. Her vali, kendi ilinde kalabalık olabilecek meydan, cadde gibi yerleri gerekirse araç ve yaya trafiğine kapatacak. İftardan sonra insanların belli merkezlerde kalabalık oluşturmalarına izin verilmeyecek. Ancak yine 65 yaş ve üzerindekiler için iftardan sonra yarım saat veya bir saat hava alma istisnası getirilmesi bekleniyor.

Maske üretimi ve dağıtımı konusu da toplantılarda konuşulan konular arasındaydı. Maskelerin vatandaşa ücretsiz verilmesi devam ederken, firmaların bunları isteyene satabilmesi de ele alındı. Fiyatlara belli oranda sınırlama getirilerek, denetimlerle maske satışına izin verilebileceği dile getirildi. Bu konunun değerlendirilerek, kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Toplantıda, koronavirüs kapsamında verilen kredileri bazı kişilerin amaç dışı kullandığı iddiaları gündeme geldi. Bazı vatandaşların dövize ve altına yatırım yaparak kısa yoldan kazanç sağlamayı amaçlamasına izin verilmeyecek. İlgili bakanlar kredi kullanımlarının yakından takip edildiğini belirtti.

ulusal.com.tr

ak parti