Twitter, Donald Trump’ı kızdırdı

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformlarının paylaşımlarla ilgili hukuki açıdan sorumlu tutulmasını sağlayan bir kararname imzaladı. Trump’ın attığı twetlere “bilgiyi doğrula” etiketi yerleştiren Twitter, ABD Başkanı’nı kızdırdı.

Twitter, Donald Trump’ı kızdırdı

ABD Başkanı Trump’ın twetlerine “bilgiyi doğrula” etiketi koyulması Twitter-Trump kavgasını başlattı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasını öngören bir kararname imzaladı.

Kararnamede, sosyal medya platformlarının artık kullanıcılarına uyguladığı sansürden ve platformlarda yapılan paylaşımlardan sorumlu olması gerektiğinin altı çizildi.

Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımlarının altına eklediği "bilgiyi doğrulama" etiketini yerleştirdi.

Trump'ın Kalifornia eyaletindeki "uzaktan oylama" konusunda attığı tweetlere de uygulamıştı.

ABD Başkanı, "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz." diye konuştu.

Trump, "Twitter, Çin ve Radikal Sol Demokrat Parti tarafından ortaya konan yalanlar ve propaganda için hiç bir şey yapmıyor" diyerek ABD Kongresini göreve davet etti.

ABD Başkanı olay hakkında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Twitter'ı "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak" ve "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ile itham etmişti.

ulusal.com.tr

abd donald trump twitter