TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den sahte altın uyarısı

Salgın nedeniyle ertelenen düğünler normalleşme adımlarıyla yapılmaya başlandı. Düğün sezonuna ilişkin Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasonu’ndan önemli bir uyarı geldi. Konfederasyon düğünlerin artması ve altın fiyatlarındaki yükselişle dolandırıcıların da piyasaya sahte altın sürdüğünü belirtti. Bu nedenle vatandaşların altınını bilinir kuyumcu esnafından tercih etmesi istendi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den sahte altın uyarısı

Vatandaşlara sahte altın uyarısı geldi.

Geçen yıl salgın nedeniyle ertelenen düğünler bu yıla sarktı. Her yıl ortalama 600 bin çift dünya evine girerken bu yıl yaklaşık 800 bin çiftin evlenmesi bekleniyor.

Yaz sezonunun açılışıyla düğünlerde de büyük bir hareketlilik başladı. Yaşanan hareketliliğin tüm sektörlerdeki esnafa ve ekonomiye büyük bir canlılık getirmesi bekleniyor. Ancak bu süreçte düğünlerin artması ve altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle TESK’ten kritik bir uyarı yapıldı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ''Geçtiğimiz yıldan ertelenen düğünlerle birlikte bu yaz özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında düğünlerde ve piyasada büyük bir canlılık bekliyoruz. Aynı zamanda düğünlerdeki bu artışla birlikte özelikle gram altına ve çeyrek altına olan talep de artıyor.'' dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğünlerin başlamasıyla sahte altına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

- Geçen yıl Haziran sonunda 360-380 TL bandında olan gram altın şu an 500-520 TL bandında. 620-640 TL olan çeyrek altın ise 820-840 TL bandında işlem görüyor. Altın fiyatlarındaki ve düğünlerdeki artışı fırsat bilen sahtekârlar her yıl olduğu gibi yine iş başında. Özellikle düğünlerde gelin ve damadın takı kesesinden sahte altın çıktığı haberleri yeniden gündeme gelmeye başladı. Altın alırken de bozdururken de bilinir ve güvenilir kuyumcu esnafı tercih edilmeli.

bendevi palandöken düğün sahte altın TESK Bendevi Palandöken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasonu