Basına bir yasak daha!

Antalya'da devam eden Milli Eğitim Şurası adeta Din Şurasına döndü. Din derslerinin Anaokulu ve ilkokulda zorunlu olması teklifine itiraz eden üyeler dinsizlikle suçlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'da basın mensuplarının şurayı takip etmesini yasakladı.

Basına bir yasak daha!

19'ncu Milli Eğitim Şurası adeta Din Şurasına döndü. Şuranın ikinci gününde Anaokulu ve İlkokul müfredatı ele alındı, din eğitiminin "anaokulundan başlaması" önerildi. Teklif üzerine bazı üyeler "Anaokulu çocuklarına Allah, cennet-cehennem kavramlarını anlatamazsınız. Somut düşünme çağında olan bir çocuğa bu soyut kavramları öğretmezseniz. Bu kavramlar aile tarafından öğretilmelidir" diyerek görüşlerini açıkladı.

Din dersi önerisine karşı çıkan üyeler Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları tarafından "Allah'ı mı tartışıyorsun. Görüş değil dinsizlik" sözleri ile susturuldu. Basın mensuplarının toplantıları izlemesi de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla yasaklandı.

Şura komisyonlarında zorunlu din dersinin ilkokul 1'nci sınıftan başlaması, anaokulunda da "değerler eğitimi" verilmesi kabul edildi. Öneriler Şura Genel Kurulu tarafından da benimsenirse, Milli Eğitim Bakanlığı'na "tavsiye kararı" olarak sunulacak.

Şura'da öne çıkan bir diğer ayrıntı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasında söylediği "Anaokulundan başlayarak bir hayat tarzı sunacağız" sözleri oldu. Hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir- Sen'in şurada "Cinsel farkındalık kaynaklı güvenlik sorunu" bahanesi ile karma eğitime son verilmesine ilişkin öneri verdi. Okullarda karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması, kız ve erkek sınıfları oluşturulması yönündeki öneri gündem dışı olduğu için, eğitim programları ve haftalık ders çizelgelerinin ele alındığı komisyonda reddedildi.

ulusalkanal.com.tr