Almanya'dan Zekeriya Öz ve Celal Kara açıklaması

Alman Hükümeti, Türkiye'den Ermenistan'e kaçan oradan da Almanya'ya geçen F tipi savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın nerede kaldığını bilmediklerini açıkladı. Alman İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, savcıların Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceğini ilişkin bilgi vermedi.

Almanya'dan Zekeriya Öz ve Celal Kara açıklaması

Alman Federal Hükümeti, Ermenistan'dan Almanya'ya geçen Savcı Zekeriya Öz ile Cemal Kara'nın nerede kaldığını bilmediğini açıkladı.

Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarda görev alan Zekeriya Öz ve Celal Kara, haklarında yakalama kararı talep edildikten sonra Türkiye'den Ermenistan'a kaçmış oradan da Almanya'ya geçmişti.

Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Sevim Dağdelen Federal Meclis'e, hükümetin cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi.

Önergeyi yanıtlayan Federal İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ole Schröder, "Adı geçenlerin kaldıkları yerle ilgili Federal Hükümet herhangi bir bilgiye sahip değil" dedi.

Alman Müsteşar, Öz ve Kara'nın iadesiyle ilgili soruyu da "Federal hükümet sonuçlanmayan uluslararası aramalarla ilgili görüş açıklamıyor" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr