Maliki, ABD ile ilgili BBC'ye konuştu

Irak Ordusu, IŞİD terörüyle savaşta önemli bir mevzi daha kazandı. Ülkenin en büyük petrol rafinerisi olan Beyci, tümüyle Irak yönetiminin kontrolüne girdi. Irak Savunma Bakanlığı, önceki gün yapılan operasyonda çekilen görüntüleri basına dağıttı. Çatışmalarda en az 70 IŞİD teröristinin öldürüldüğü açıklandı.

Maliki, ABD ile ilgili BBC'ye konuştu

Irak Ordusu, ülkenin en büyük petrol rafinerisi Beyci'yi teröristlerin elinden geri aldı. Günlerdir teröristler ile ordu arasında el değiştiren rafineri, tümüyle Irak yönetimine geçti.

Savunma Bakanlığı, Irak birliklerinin yaptığı hava destekli operasyonun görüntülerini basına dağıttı. Görüntülerde, Irak askerlerinin rafineriye inişi ve kontrolü sağladıktan sonraki durum görülüyor.

Bakanlık, Beyci Rafinerisi'nde en az 70 teröristin öldürüldüğü bilgisini verdi.

Irak Başbakanı Maliki, Suriye Hava Kuvvetleri'nin Irak sınırındaki teröristlere düzenlediği hava saldırısını da doğruladı. Maliki, "IŞİD'e karşı herhangi bir Suriye saldırısını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. Maliki, "Onlar kendi saldırılarını gerçekleştiriyor, biz kendimizinkileri gerçekleştiriyoruz ve sonunda kazanan iki ülke oluyor" ifadelerini kullandı.

BBC Arapça servisine konuşan Maliki, Irak'ın ABD'den aldığı 36 uçakla ilgili de konuştu. Maliki, "Anlaşmayı imzaladığımızda kandırıldığımızı söyleyeceğim. Hava gücümüzü garanti etmek için İngiliz, Fransız ve Rus jetlerini almalıymışız, hava korumamız olsaydı olup bitenin önüne geçebilirdik" dedi.

Maliki, Rusya ve Belarus'ta Sukhoi tarzı uçak aldıklarını açıkladı. Maliki, bu uçakların birkaç gün içinde hava operasyonlarına başlayacağını duyurdu.

Öte yandan, İnsan Hakları İzleme Örgütü, IŞİD'in Tikrit şehrinde ay başından beri en az 160 kişinin infaz ettiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr