TSK açıkladı: İşte öldürülen terörist sayısı

Yaklaşık bir aydır TSK'nın operasyonlarıyla ağır kayıplar veren PKK, güç kaybediyor. Genelkurmay Başkanlığı iki gün içinde Şırnak Uludere ve Kuzey Irak'ta toplam 41 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Tunceli'de sık sık yol kesen PKK'lılar askerin operasyonlarıyla kıskaç altına alındı

TSK açıkladı: İşte öldürülen terörist sayısı

Türk Ordusu PKK'ya kaşrı operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. PKK ağır kayıplar veriyor. 2 gün içinde yapılan operasyonlarda 41 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı öldürülen PKK'lıların 12'sinin Şırnak Uludere'de, 29'unun da Kuzey Irak'taki operasyonlarda etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Tunceli'nin Ovacık ile Pülümür ilçelerinde sık sık yol kesen PKK'lılara yönelik mehmetçik harekete geçti. İnsansız hava araçları ile PKK'lıların barındığı mağaralar ve uçaksavar bataryaları tespit edildi. Diyarbakır ile Malatya'dan kalkan 4 F-16 savaş uçağı teröristlere ait bir uçaksavar bataryası ile PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı.

Alacık ve Büyükyurt bölgelerinde ise PKK’lılara ait 2 uçaksavar bataryası ile PKK’lıların gizlendiği mağaraları yerle bir edildi.

Hakkari'de de bazı bölgeler 15 gün süreyle "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan etti.

Saldırılarıyla halkı mağdur eden PKK'lılar Yüksekova-Esendere karayolunun ulaşımını sağlayan Zerel Köprüsü'ne, bombalı saldırı düzenledi. Ulaşım patika yoldan sağlanıyor.

Karakollara bombalı araçlarla saldıran PKK'lılar bu kez kanlı yüzünü Van'ın Gevaş ilçesinde gösterdi. PKK'lı bir grup, Balaban Jandarma Karakol Komutanlığı önünde bomba yüklü aracı patlattı. 2 askerin yaralandığı patlamada ev ve iş yerleri zarar gördü.

PKK'lılar, Diyarbakır AKP İl Başkanlığı önünde duran TOMA'ya bombalı saldırı düzenledi. Tahrip gücü yüksek olan bombanın patlamasıyla TOMA'da görev yapan bir polis yaralandı. Patlamanın etkisiyle TOMA kullanılamaz hale geldi.

ulusalkanal.com.tr