KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan "yeni Kıbrıs" vurgusu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cenevre’ye “yeni bir Kıbrıs oluşturmak için” gideceklerini söyledi. Bu sözler, “KKTC’yi feshetme amacı taşıdığı” şeklinde yorumlandı. Cenevre’deki görüşmelerde nasıl bir sonucun ortaya çıkacağını bilmediğini söyleyen Akıncı, “çözüm için sonuna kadar çabalayacağız” ifadesini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan "yeni Kıbrıs" vurgusu

Toprak isteyen, Türkiye’nin garantörlüğünü reddeden, Türk askerinin çıkmasını talep eden, Kıbrıslı Türklerin asimile olması için politikalar üreten Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne göz kırptı. Yeni bir Kıbrıs oluşturmak istediklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin dayattığı sözde çözüm için canını dişine takmaya devam ediyor.

Yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda Kıbrıs müzakerelerine değinen Akıncı, Cenevre’ye “yeni bir Kıbrıs oluşturmak için” gideceklerini duyurdu.

11 Ocak’ta, Cenevre'de iki tarafın da haritalarını ortaya koyacağını belirten Akıncı, 12 Ocak’ta ise üç garantör ülkenin de katılımı ile güvenlik ve garanti konularının masaya yatırılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk tarafı olarak, İki kesimli, iki toplumlu, iki kurucu devletin siyasi eşitliğine dayalı bir ülkeden taraf olduklarını kaydetti.

Pürüzlerin olduğunu ifade eden Akıncı, Cenevre’de nasıl bir sonucun ortaya çıkacağını bilmediğini ama çözüm için sonuna kadar çabalayacaklarını vurguladı.

Mustafa Akıncı daha önce de, 2017 yılının yaz aylarında Kıbrıs’ta bir referandumun yapılabileceğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

KKTC Kıbrıs Mustafa Akıncı