“CHP'ye bir sorun bakalım “

Açılım sürecinde Meclis'ten geçirlen PKK'ya yasal zemin sağlayan kanun muhalefetin gündeminde. Yasanın anayasa mahkemesine götürülüp götürülmeyeceği tartışılıyor. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Bahçeli, " 52 milletvekiliyle müracat mümkün değildir, CHP'ye bir sorun bakalım" dedi.

AKP ve PKK, Haziran ayında CHP'nin desteğiyle bölünme açlımını yasal statüye kavuşturdu. İmralı ve Kandil'in yasal statü talepleri yerine getirildi. MHP yasaya karşı çıktı. Şimdi ise bu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne götürecek bir irade aranıyor.

Ulusal Kanal MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye bu konuyu sordu

Bahçeli, "52 milletvekilimiz var" Anayasa Mahkemesi'ne 110 milletvekili ile başvuru yapılabileceğini hatırlattı. Bunun üzerine Ulusal Kanal muhabiri, CHP'deki bir kısım milletvekilin yasayı onaylamadığını hatırlattı. Bahçeli'nin yanıtı ise onlara sorun oldu.

"TERÖRÜN SONA ERDİRİLMESİ VE TOPLUMSAL BÜTÜNLEŞMENİN GÜÇLENDİRİLMESİ" başlıklı 6 maddelik kanun ile PKK'nın faaliyetleri ve açılım yasal zemine kavuştu. Bu iki aylık süre içerisinde de PKK Türkiye'deki bölücü faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

ulusalkanal.com.tr

AKP chp mhp